Filmová hudba zaplnila a roztleskala karlínskou rozhlasovou zahradu. Veřejná zkouška Filmové filharmonie zakončila program Letní scény Regina

18. září 2017
Zprávy

Tři desítky muzikantů a hlavně stovky nadšených diváků – tak vypadala nedělní veřejná zkouška FILMharmonie na zahradě karlínské budovy Českého rozhlasu. Melodie ze známých filmů a seriálů včetně Sedmi statečných nebo Hry o trůny úspěšně zakončily program úvodního ročníku Letní scény Regina.

Letošní Letní scéna Regina nabídla od konce června 15 koncertů, 9 tančíren, 6 divadelních představení pro děti a jedno autorské čtení. „Když k tomu připočítáme 60 představení letního kina v rámci tradičního Karlínského filmového léta, dostaneme se celkem na 91 akcí, které během léta do karlínské rozhlasové zahrady přilákaly tisíce lidí,“ říká ředitel karlínského studia Českého rozhlasu Tomáš Pancíř.

Z karlínské budovy vysílají regionální stanice Českého rozhlasu Regina DAB Praha a Český rozhlas Region. V nahrávacích studiích tu vznikají úžasné rozhlasové hry a četby a ve velkém studiu A se nahrávají nejen pořady pro Český rozhlas, ale pravidelně tu zkouší například orchestr Státní opery Praha a nahrávali tady i další přední muzikanti – loni třeba José Carreras. Budova byla postavena před více než sto lety jako karlínský Národní dům. A teď se do něj veřejné akce vracejí. „Máme další plány – chtěli bychom pořádat pravidelné debaty, častěji natáčet pořady s publikem a samozřejmě už teď přemýšlíme o programu na příští léto. A budeme rádi, pokud se s nápady zapojí i posluchači nebo nejrůznější sdružení. Chceme, aby budova i zahrada žily, abychom se stali jedním z center kulturního a společenského života nejen obyvatel Karlína,“ dodává Tomáš Pancíř.

Veřejná zkouška Filmharmonie v zahradě rozhlasu v Karlíně
Veřejná zkouška Filmharmonie v zahradě rozhlasu v Karlíně
Veřejná zkouška Filmharmonie v zahradě rozhlasu v Karlíně
autor: tsp
Spustit audio

Více z pořadu