Fotbalisté Bohemians vypadli z českého poháru s druholigovou Vlašimí

20. září 2017

Fotbalisté Bohemians 1905 vypadli ve 3. kole českého poháru s druholigovou Vlašimí na penalty. V utkání rychle vedli, ale soupeř srovnal a poslal duel do prodloužení. V něm Bohemians prohrávali, ale ještě gólem Benjamina Tetteha vybojovali rozstřel, který však prohráli 3:4 v šesté sérii.

Bohemians jsou tak po Brnu druhým ligovým celkem, pro který MOL Cup skončil. Pražané tak nenavázali na výkony v lize, kde z posledních pěti utkání čtyřikrát udrželi čisté konto.

Bohemians přitom měli duel s Vlašimí velmi dobře rozehraný. Už ve třetí minutě se prosadil estonský záložník Luts a oslavil gólem návrat do základní sestavy po zranění. Jenže pak měli větší šance hosté a v 62. minutě srovnal Vodháněl.

Prodloužení mohli Klokani odvrátit, ale v poslední minutě druhého poločasu trefili po rohovém kopu jen břevno. Naopak v prodloužení utekl domácí obraně Hadaščok a poslal Vlašim do vedení, které však trvalo jen minutu, než srovnal Tetteh. Rozhodnutí měl na noze Hašek, ale z přímého kopu zamířil opět pouze do břevna.

Na řadu tak přišel penaltový rozstřel, který Vlašim zahájila Hadaščokovým neúspěšným pokusem, jenže ve druhé sérii neuspěl Urdinov a vzápětí Hašek netrefil branku. A když v šesté sérii neproměnil ani Hůlka, radovala se Vlašim z postupu.

zdroj: ČTK
Spustit audio