Hasiči se loučí se zesnulým kolegou. Prahou a Středočeským krajem se rozezněly sirény

Pět minut před desátou hodinou dopoledne ve čtvrtek rozezněly Prahu a Středočeský kraj sirény na památku zesnulého hasiče Jana Odermatta. Minulý týden se těžce zranil při požáru ve Zvoli u Prahy. Hasiči se s ním rozloučí v pražských Strašnicích.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hasiči zasahovali na pražském Žižkově. V bytě našli mrtvého muže

Hasiči zasahovali na pražském Žižkově. V bytě našli mrtvého muže | Foto: HZS Praha

Pětačtyřicetiletý hasič Jan Odermatt zemřel patnáctého února poté, co se těžce zranil během hašení požáru ve Zvoli u Prahy. Ve čtvrtek v deset hodin dopoledne začíná ve Strašnicích pohřeb se všemi hasičskými poctami.

„Při pohřbu bude stát čestná stráž s praporem. U krematoria bude stát malá kolona hasičských aut, která pak Honzovi zahoukají na poslední cestu. S Honzou se přijde rozloučit také řada jeho kamarádů hasičů,“ říká Nicole Zaoralová mluvčí generálního ředitelství hasičského záchranného sboru.

Se zesnulým hasičem se přijde rozloučit mimo jiné i generální ředitel sboru nebo ministr vnitra. Jan Odermatt byl dlouholetým profesionálem. K pražskému sboru nastoupil v prosinci 1993 a celou dobu sloužil na hasičské stanici Radotín.

Hasiči teď chystají veřejnou sbírku, kterou chtějí podpořit rodinu svého kolegy. S vyšetřováním příčin požáru, při kterém Odermatt zahynul, vyšetřovatelé zatím nijak nepokročili.

ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme