Hokejová Sparta děkovala hrdinům, z Varů udělala komparz

Sparta vzdala hold těm, kteří denně nasazují své životy - hasičům, záchranářům, policistům a vojákům. Na konci ledna 2015 to byl už šestý ročník a všichni členové Integrovaného záchranného systému, kteří dorazili včera do Holešovic, viděli jedno z nejlepších představení Sparty v této sezoně.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sparta nasázela Karlovým Varům 9 branek, speciální reflexní dresy půjdou do dražby

Sparta nasázela Karlovým Varům 9 branek, speciální reflexní dresy půjdou do dražby | Zdroj: ČTK

Začátek utkání s Karlovými Vary se lehce protáhl a to proto, že v předzápasovém programu vjeli na led vozy policie, záchranářů, vojáků a hasičů, ze kterých postupně vystupovali opravdoví hrdinové.

Za všechny se dají zmínit dva hasiči Lukáš Homolka a Jan Zikmund, kteří zachránili na pražském Černém Mostě rodinu z hořícího bytu. Aktéři tohoto a dalších příběhů hrdinství se tedy sešli na ledě a od více než deseti tisíc diváků si vysloužili velký aplaus.

Přehrát

00:00 / 00:00

Exhibici Sparty při zvláštní příležitosti sledoval reportér ČRo Štěpán Pokorný

Jiný nádech než obvykle mělo utkání pro hráče Sparty. „Před zápasem nám kluci říkali, že bude plná aréna a bylo to super. 10 tisíc diváků a ještě k tomu takovýhle symbolický zápas, určitě jsme to měli na mysli,“ řekl jeden z devíti střelců Sparty, ještě chvilku dvacetiletý Adam Chlapík.

Vedení klubu dalo hasičům, záchranářům, policistům a vojákům lístky na předposlední duel s Hradcem Králové a poslední s Karlovými Vary lístky v hodnotě dvou milionů korun.

Zejména v duelu s Enregií se bylo na co dívat. Sparta dala v reflexních dresech 9 gólů do varské branky. Její výkon museli uznat i hráči, fanoušci a trenéři Energie.

„Chtěl bych poblahopřát soupeři. Byla to vydařená oslava a my jsme působili jako komparz. Tahali jsme za kratší konec a Sparta byla jasně lepší ve všech činnostech,“ přiznává asistent trenéra Karlových Varů Jaromír Kverka.

Reflexní dresy z duelu s Karlovými Vary půjdou do dražby, ze které peníze zamíří Nadaci policistů a hasičů a Vojenskému fondu solidarity.

Před utkáním vzdala Sparta hold vojákům, záchranářům, policistům a hasičům, kteří přijeli na led se svojí technikou | Foto: ČTK

Štěpán Pokorný, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme