Holešovické výstaviště oslaví příchod roku ohnivé opice. Vystoupí desítky asijských umělců

Na Výstavišti v Praze se bude celý víkend oslavovat příchod čínského nového roku. Na návštěvníky čekají vystoupení čínských uměleckých souborů, ukázky kaligrafie i ochutnávky čínského jídla. Organizátoři počítají, že si akci nenechají ujít desítky tisíc lidí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čínská drak

Čínská drak | Foto: CC0 Public domain

„Návštěvníci budou moci spatřit kulturní vystoupení čínských umělců, výstavu tradičních lampionů, ukázky kaligrafie a ochutnávky čaje a čínského i českého jídla,“ popsal chystaný program viceprezident Smíšené česko-čínské komory vzájemné spolupráce Petr Mrhálek.

„Z Číny na akci přijíždí zhruba 35 umělců, z toho jich asi 20 bude vystupovat na pódiu a předvádět akrobatické, taneční či pěvecké vystoupení. Zbývající doprovod bude předvádět tradiční řemeslné výrobky, například vystřihovánky z papíru.“

Vstupné na akci je zdarma. Program začíná dnes dopoledne od deseti hodin a končí v neděli v 17 hodin velkým novoročním ohňostrojem.

Michaela Široká Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme