Hoří sklad odpadu v Úholičkách. Hasiči mají málo vody, musí ji dovážet

30. duben 2018

Hasiči bojují s požárem skladu odpadu v Úholičkách u Prahy. Kvůli nedostatku vody vyhlásili 3. ze čtyř stupňů požárního poplachu.

V Úholičkách u Prahy hoří sklad na recyklovaný odpad. V hale tou dobou nebyli žádní zaměstnanci, takže nebylo nutné nikoho evakuovat. „Zasahujeme v dýchací technice. Vzhledem k tomu, že hoří nadrcený plast a papír, takže je to velké množství kouře,“ popsal zásah mluvčí středočeských hasičů Petr Svoboda.

Podle jeho slov se požár už nebude rozšiřovat, ale bude nutné vyskladnit halu s nadrceným materiálem. Třetí stupeň poplachu vyhlásili hasiči podle Svobody především kvůli nedostatku vody, kterou k místu zásahu vozí kyvadlově.

Areál, ve kterém hoří, patří společnosti FCC. Hoří třídicí linka na zpracování odpadu a technologie, která z odpadu vyrábí tuhé alternativní palivo. Minulý týden hořelo i v dalším areálu firmy ve Vratimově na Ostravsku. Předběžná škoda způsobená požárem ve Vratimově byla odhadována zhruba na půl milionu korun. "Bude to jistě větší škoda než v tom Vratimově, kde vlastně shořely ty druhotné suroviny, zatímco tady hoří třídicí linka, čili to bude rozhodně škoda vyšší," řekla ČTK mluvčí FCC Kristina Jakubcová. Podle ní se stihli všichni zaměstnanci včas evakuovat.

Požár Úholičky
Požár Úholičky
autor: vos
Spustit audio