Jedna oprava končí, druhá začne v lednu. Nástupiště metra A Muzeum se znovu uzavře

12. prosinec 2017

Cestující mohou opět vystupovat ve stanici metra Muzeum na lince A směrem Depo Hostivař. Uzavírka trvala pět měsíců. Zatímco jedna oprava končí, druhá brzy začne. Od 3. ledna se cestujícím uzavře druhé nástupiště ve směru Nemocnice Motol. Mimo provoz bude podle pražského dopravního podniku téměř pět měsíců.

Dělníci opravili během rekonstrukce nástupiště metra Muzeum například místa, kudy prosakovala voda. Vybudovali také odvodňovací nerezový systém, vyměnili osvětlení stanice a kamenné obklady pilířů i stěn na nástupišti a přibyly třeba majáčky pro nevidomé.

„Pokračujeme v pracích ve stanici Muzeum A dle stanoveného harmonogramu, rekonstrukce této stanice by měla být celkově dokončena v září 2018,“ uvedl generální ředitel DPP Martin Gillar.

Od úterý do 2. ledna budou moct cestující vystupovat na obou nástupištích. Od 3. ledna do 20. května se druhé nástupiště ve směru Nemocnice Motol uzavře. Vlaky budou stanicí během druhé etapy oprav opět jen projíždět. „Pro jízdu do stanice Muzeum ve směru od Depa Hostivař bude třeba dojet až do stanice Můstek a následně přestoupit na vlak v opačném směru. K odjezdu ze stanice Muzeum směrem do stanice Nemocnice Motol lze využít vlak směr Depo Hostivař a ve stanici Náměstí Míru přestoupit do vlaku na opačné straně nástupiště,“ přiblížil dopravní ředitel DPP Ladislav Urbánek.

Následovat bude od května do srpna třetí etapa oprav, která už provoz na obou kolejích neomezí. Stanice metra Muzeum se ale ještě pro cestující mezi lednem a srpnem na čtyři víkendy uzavře. „Během druhé a třetí etapy však bude stanice Muzeum A po čtyři víkendy úplně vyloučena pro provoz s cestujícími. V těchto víkendových výlukách budou vlaky v obou směrech stanicí pouze projíždět,“ uvedl na svých stránkách dopravní podnik. Kdy přesně k víkendovým uzavírkám dojde, zatím není jasné. Rekonstrukce má stát celkem 120 milionů korun.

autor: ako
Spustit audio