Ježíškova vnoučata pozvala seniory do divadla. Sto se jich sjelo do Prahy na představení

19. listopad 2017

„Dnes nás napadlo, že bychom Vám rády věnovaly 100 lístků.“ Tak začínal email, který přišel do Českého rozhlasu. Seniorům z projektu Ježíškova vnoučata se tak splnilo další přání. A to i přesto, že si o ně třeba vůbec nenapsali. Stovka z nich se proto v sobotu sjela do pražského Divadla U Hasičů na Charitativní den pro babičky a dědečky.

Celý den začal divadelním představením O zapomětlivém psaníčkovém andělíčkovi. S návštěvníky si pak herci zazpívali několik českých koled.

V rámci projektu Ježíškova vnoučata získali lístky na Charitativní den třeba klienti denního stacionáře v Přešticích. „Pěkné, mně se to moc líbilo. Já bych jindy byla doma a vařila nebo koukala na televizi,“ popisuje Radiožurnálu paní Jarmila.

Celý charitativní den pro babičky a dědečky připravily dvě organizátorky vůbec poprvé. Lístky pro seniory z Ježíškových vnoučat se rozhodly věnovat, protože je projekt zaujal.

„Chceme v divadle spojit děti, dospěláky a seniory, lidi, kteří se jinak vůbec nemají šanci dohromady potkat. A chceme si vzájemně dělat radost,“ říká jedna z organizátorek Jana Florentina Zatloukalová.

V projektu Ježíškova vnoučata je aktuálně zaregistrovaných 5 tisíc přání. Český rozhlas ale stále hledá domovy pro seniory a další zařízení, které se zapojí. Jejich pracovníci můžou psát přání svých klientů na mail vnoucata@rozhlas.cz.

autor: lio
Spustit audio