K otevření stanice Nádraží Holešovice zazpíval v metru Ivan Hlas

18. listopad 2002

Tři měsíce po povodních byla dnes opět otevřena konečná metra trasy C, Nádraží Holešovice. Stanice, které se v srpnu nevyhnula záplavová voda, tak za hudebního doprovodu Ivana Hlase opět přivítala cestující.

Zastávka Nádraží Holešovice byla v srpnu zcela zaplavena, zároveň byla i jedním z míst, kudy se voda dostala do ostatních částí podzemní dráhy. Dopravní podnik musel vymýt, vydezinfikovat a vysušit veškeré prostory stanice. Zároveň zajistil statické posouzení stanice, vyměnil technologická zařízení, části nevyhovujících kabelů a silových rozvodů, osvětlení a podhledy.

Ivan Hlas dnes na improvizovaném pódiu ve vestibulu stanice zazpíval mimo jiné písničku Aranka umí hula hop, která se prý "do Holešovic zrovna pěkně hodí". Se zpěvákem a jeho triem si ji zazpívalo i několik desítek lidí postávajících kolem pódia. Ve vchodu do metra byla připravena výstavka fotografií, které ukazovaly vzhled stanice těsně po povodních.

Ivan Hlas

Opravy zastávky ještě nejsou dokončeny, ale stejně jako u stanice Florenc budou prováděny za provozu. Na kolejištích směrem k rozestavěnému úseku do Kobylis zatím stojí cihlové zdi, ze stropů visí ještě nezavedené elektrické kabely, podhledy na nástupišti chybí. Zastávkou se stále line pach zatuchlého bahna.

Současně s otevřením stanice Nádraží Holešovice bylo dnes otevřeno i informační a prodejní středisko dopravního podniku v prostorách vestibulu. O aktuálních změnách v městské hromadné dopravě informovali dnes veřejnost i pracovníci podniku, kteří roznášeli informační letáky přímo v jednotlivých stanicích metra. Cestující tak ode dneška mohou využívat stanice na celé trase metra C. Výjimkou je Vltavská, kde dělníci opravují eskalátory. Vltavskou chce dopravce zprovoznit ještě před Vánocemi, zatím jí tedy budou vlaky metra jen projíždět.

autor: red
Spustit audio