Koaliční smlouva mezi ODS a ČSSD bude zveřejněna ve středu

19. listopad 2002

Koaliční smlouvu mezi ODS a ČSSD na pražské radnici zveřejní představitelé obou stran ve středu. Podle původních předpokladů přitom měla být podepsána už v pondělí. "Bylo deset technických připomínek. Přidávala se slova, hledaly se lepší formulace," řekl dnes novinářům předseda pražské ODS Jan Bürgermeister. Konečné znění smlouvy ještě musejí posoudit oba zastupitelské kluby.

Podle smlouvy má být primátorem lídr ODS Pavel Bém. Občanští demokraté obsadí sedm křesel v radě, sociální demokraté čtyři. ČSSD navíc získá pro své zástupce funkce placených předsedů dvou výborů, finančního a zřejmě infrastruktury. Podle Bürgermeistra smlouvu podepíše všech 42 zastupitelů ODS a ČSSD.

Do rady ODS nominovala vedle Béma a Bürgermeistra nynějšího radního pro bezpečnost Rudolfa Blažka, místopředsedu pražské ODS Radovana Šteinera, současného primátora Igora Němce, Pavla Klegu a Miloše Gregara. Za ČSSD budou v radě zasedat předseda jejich zastupitelského klubu Petr Hulinský, nynější primátorův ekonomický náměstek Jiří Paroubek, Hana Halová a Jan Slezák.

Předsedy dvou placených výborů mají být Lubomír Habrnál a Jiří Štrof. Funkci placeného šéfa kontrolního výboru získá jako v minulých volebních obdobích některý z opozičních zastupitelů. Vedení města by mělo být zvoleno z největší pravděpodobností 28. listopadu. Očekává se, že na tento den bude svoláno první zasedání nového zastupitelstva.

autor: red
Spustit audio