Koupí autoatlasů a automap přispějete na obnovu po záplavách

3. říjen 2002

Přímý prožitek povodní a odstraňování povodňových škod vedlo nakladatele Freytag & Berndt k rozhodnutí, že poskytne z prodeje svých výrobků pomoc na odstranění povodňových škod. Bylo vybráno 8 titulů autoatlasů, které byly označeny etiketou, a tyto tituly budou v průběhu celé akce (od 7. října do 20. prosince 2002) prodávány v síti knihkupectví, marketů a čerpacích stanic.

Z každého takto prodaného titulu potom odvede nakladatelství 8 Kč na povodňové konto. Proč právě 8 Kč? Právě proto, že je vybráno 8 titulů.

I řidiči tak mohou pomoci s obnovou země po ničivých povodních a záplavách. Jedná se totiž o tituly pro ně určené. Jsou to autoatlasy České republiky v měřítku 1:100 000 až 1:200 000, městské atlasy Prahy a Brna a pokud pojedete do zahraničí, máte možnost přispět koupí atlasů Evropy.

Speciálně pro tuto akci je vydána mapa Prahy s názvem Povodně 2002. Je v něm vyznačeno zaplavené území a pro srovnání je také ortofotomapa (letecký snímek) ze čtvrtka 15. srpna 2002.

Billboard upozorňující na akci

Všechny tituly, kterých se akce 8 Kč týká, jsou opatřeny etiketou, a proto je jistě nepřehlédnete.

Nakladatelství Freytag & Berndt je dlouholetým vydavatelem map, autoatlasů a plánů měst. Bohužel voda si nevybírá a také toto nakladatelství bylo postiženo srpnovými povodněmi. Byly zatopeny nejen sklady, ale také kanceláře včetně počítačového vybavení. Sídlo firmy muselo být přemístěno do nových prostor, kam již se jistě voda nedostane (4. a 7. patro). Obnova byla ale velice rychlá a prakticky během 3 týdnů již začalo znovu pracovat a nejen dodávat zboží zákazníkům, ale také dotiskovat zaplavené tituly a vydávat nové.

autor: jkr
Spustit audio