Kvůli opravě silnic ve Vestci u Prahy hrozí dopravní kolaps

16. říjen 2017

Dělníci dnes začali s rekonstrukcí Vídeňské ulice ve Vestci u Prahy. Opravuje se ale zároveň kruhový objezd na křižovatce Vídeňské s Kunratickou spojkou. To znamená komplikace pro řidiče aut i autobusů.

Na možné problémy upozornil starosta městské části Libuš Jiří Koubek (TOP 09). Tvrdí, že objízdná trasa vede právě přes Kunratickou spojku, jejíž část je ale uzavřená. A bude neprůjezdná ještě nejmíň další dva týdny. „To bude kolaps. Lidé, kteří jedou od Vestce se budou snažit dostat na Libušskou, která je už dnes ucpaná, protože nefunguje Kunratická spojka. To bude jedno velké parkoviště,“ varoval starosta.

Úřednice z odboru dopravy v Černošicích ale oponovala, že žádná přesná objízdná trasa vytyčená není. A to právě proto, aby se řidiči rozdělili několika směry a nevznikla zácpa. Silničáři jenom postaví ve Vestci šipku, která řidiče navede na Dolní Břežany a pak budou moct pokračovat dál po silnicích směrem na Zbraslav, Cholupice nebo třeba Libuš.

Souběžná oprava Vídeňské a kruhového objezdu na Kunratické by měla trvat zhruba dva týdny. Pak se otevře část Kunratické spojky. Oprava Vídeňské ve Vestci má podle harmonogramu trvat asi sedm týdnů, podle středočeského hejtmanství to ale dělníci nejspíš stihnou rychleji.

„Objízdná trasa je značená přes Pražský okruh, řidiči by měli ve směru na Prahu sjíždět před Jesenicí. Jen někteří řidiči nerespektují značky, a tak jsou trochu zmatky jak ve Vestci tak také v Jesenici,“ hlásil dopoledne z místa zpravodaj Zelené vlny Českého rozhlasu.

Kvůli opravám budou dočasně zrušené také některé autobusové zastávky - konkrétně se to týká linek číslo 326 na Jesenici, 332 na Neveklov, 335 na Kamenici, 337 na Pyšely, 339 na Týnec nad Sázavou a noční linka 956 do Jílového. Až do konce týdne je obousměrně zrušená zastávka Šátalka. Příští týden pak zastávka Obchodní centrum a v týdnu od 6. do 12. listopadu zastávka Safina.

autoři: Filip Titlbach , von , vos
Spustit audio