Kvůli summitu mají volno žáci více než 150 škol i vysokoškoláci

19. listopad 2002

Žáci více než 150 pražských škol z devíti městských částí budou mít od středy do pátku volno kvůli summitu NATO, který se koná od 21. do 22. listopadu. Některé děti nešly do školy už v pondělí. Volno již má nebo bude mít většina vysokoškoláků.

Školy v Praze 4 budou mít volno z bezpečnostních důvodů, jsou totiž v blízkosti Kongresového centra, kde budou politici jednat. Děti mají buď volno nebo pro ně ředitelé připravili náhradní program, například školy v přírodě, poznávací zájezdy nebo jim zadali domácí práce. Program pro žáky, kteří neodjedou z Prahy, budou zajišťovat družiny některých škol v jednotlivých městských částech. Mnoho rodičů se však rozhodlo zajistit pro své děti vlastní program, většinou s mini odjedou mimo hlavní město.

Na školáky, kteří zůstanou během summitu v Praze, myslely i domy dětí a mládeže (DDM). Mimo provoz bude DDM v Praze 2, ostatní domy připravily program mimo Prahu. Dům dětí a mládeže hlavního města na Karlínském náměstí v Praze 8 umožní dětem, které nejsou členy zájmových kroužků, navštívit jejich akce během summitu zdarma. Zajišťuje také programy ve svých stanicích.

Jedenáct fakult Univerzity Karlovy bude během summitu uzavřeno. Například budova právnické fakulty je zavřena od pondělí, na filozofické fakultě se neučí ode dneška, informoval ČTK mluvčí univerzity Václav Hájek. Od středy do pátku bude značně omezen i provoz rektorátu. Studenti Vysoké školy chemicko-technologické a Vysoké školy ekonomické mají 20. až 22. listopadu rektorské volno. Ve čtvrtek a pátek se neučí ani na Českém vysokém učení technickém, Akademii múzických umění a Akademii výtvarných umění.

autor: red
Spustit audio