Lenny Kravitz zahrál na pražském koncertu s kytaristou Carlosem Santanou

Fanoušci sice čekali na koncert Lennyho Kravitze déle než měsíc, americký zpěvák se jim za to ale náležitě odvděčil. V závěru nečekaně zaimprovizoval s legendárním kytaristou Carlosem Santanou. Pražský koncert, na kterém představil své hity i písně z nového alba Strut, završil Kravitzovo evropské turné.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lenny Kravitz

Lenny Kravitz | Foto: oficiální Facebook Lennyho Kravitze

Fanoušci čekali přesně 36 dní a 28 minut na to, až si budou moct s Lennym Kravitzem zazpívat. Americký rocker měl v Praze vystoupit už 13. listopadu, ale kvůli potížím s hlasem koncert zrušil.

Pan David prý ale nepochyboval, že se na svého oblíbeného zpěváka přece jen podívá: „Viděli jsme, že pokračuje ve šňůře, myslím Vídeň a Prahu, a tak nějak jsme to neřešili. Řekli jsme si, že už bude zdravý.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Lenny Kravitz v Praze zaimprovizoval s legendárním kytaristou Carlosem Santanou. S fanoušky před koncertem mluvil redaktor Vojtěch Koval.

Stejně jako David i Olda s Bárou dorazili především na starší hity: „Jsme zvědaví, jaké to bude potom, jaké budou zážitky, jak celý koncert dopadne.“

Pokud na rozdíl od mnohých netrpělivých návštěvníků vydrželi dalších několik minut čekat i na přídavek, rozhodně nelitovali.

Lenny Kravitz zahrál jeden ze svých největších hitů, skladbu Are Gonna Go My Way. Celý koncert pak završil několikaminutovou improvizací s nečekaným hostem Carlosem Santanou. Podle odhadů pořadatelů vidělo Lennyho Kravitze v pražské O2 aréně 10 tisíc lidí.

Padesátiletý Američan získal čtyřikrát za sebou ceny Grammy a je držitelem rekordu pro nejčastěji oceňovaného umělce v kategorii rockového zpěvu. Dosud prodal více než 40 milionů alb po celém světě.

Se svou retro směsí rocku, soulu, funky se Lenny Kravitz vrátil do Česka už počtvrté. Své skladby naposledy představil v listopadu 2011, také v O2 areně. Poprvé v hlavním městě vystoupil v roce 1996 v hale na Výstavišti.

Anna Jadrná, Vojtěch Koval Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme