Metallica v Praze zpívala i česky. Poslechněte si Jožina z bažin v jejím podání

3. duben 2018
Zprávy

Pondělní koncert Metalliky přilákal do Prahy tisíce fanoušků. Návštěvníci si neužili jenom největší hity americké metalové kapely, ale i českou klasiku. Baskytarista Metalliky Robert Trujillo a kytarista Kirk Hammett se pokusili o Jožina z bažin. Netrvalo to dlouho a přidala se k nim celá O2 arena.

„Samozřejmě mám radost, že takhle slavná americká kapela si tu písničku půjčila,“ řekl Radiožurnálu Ivan Mládek v reakci na to, že si Metallica pro svůj koncert zvolila právě jeho písničku. Jožin z bažin se podle něj už objevil v Itálii, Rusku, Německu či Polsku. Amerika jej ale překvapila.

To, že Jožin z bažin na koncertu zazněl, se Mládek dozvěděl ještě v pondělí v noci od svých přátel. Zatím viděl jenom nahrávku z mobilu, na jejímž základě si ale myslí, že čeština metalových hudebníků byla výborná. „Obdivuju, že se to byli schopni naučit česky, a taky to potěší.“

„Jsem na vážkách, mohlo by to vyznít kýčovítě. Ale záleží na situaci a u té kapely mi to vůbec nevadí. Přijde mi, že u téhle kapely je to cool,“ hodnotí pro Radiožurnál ztvárnění populární písně od Ivana Mládka šéfredaktor magazínu Fakker Petr Adámek.

Čtveřice hudebníků před vyprodanou halou hrála více než dvě hodiny a jejich show provázela řada efektů. Metallica na pódium postavené netradičně uprostřed haly nastoupila po předkapele Kvelertak krátce před 21.00. Jako při každém jejich koncertu uvedla show píseň The Ecstasy of Gold od Ennia Morriconeho z westernu Hodný, zlý a ošklivý. Kapela pak nastoupila s titulním songem Hardwired z nového alba.

autoři: všt , vok | zdroj: ČTK
Spustit audio

Více z pořadu