Miluje plavání, do bazénu se roky nedostala. 'Bylo to bezva,´ chválí si splněné přání

30. listopad 2017

Ježíškova vnoučata si odškrtla další trochu náročnější přání. Pětasedmdesátiletá Hana z domova pro seniory ve Dvoře Králové nad Labem miluje plavání. Jenže je upoutaná na invalidní vozík. A do bazénu se proto už roky nedostala. Ježíškova vnoučata jí proto domluvila plavání v Rehabilitačním ústavu v Kladrubech.

„Jestli to vůbec zvládnu. Nevím. Ve vodě jsem nebyla strašně moc let, možná deset. Pět roků jsem v domově a už předtím jsem dlouho doma nemohla chodit,“ přibližuje pro Radiožurnál pětasedmdesátiletá paní Hana.

K Vánocům si moc přála plavat a Ježíškova vnoučata jí to splnila. „Jsem šťastná, že v 75 letech si ještě dovolím jít po tolika letech do bazénu. Je to splněné přání, že jsem vůbec dokázala něco v té vodě udělat,“ říká seniorka.

Dárkyněmi jsou dvě ženy. „Mám obrovskou radost, protože jsem vůbec netušila, že to půjde takhle snadno. Samozřejmě moc děkujeme, že se tady o ní v rehabilitačním ústavu postarali a ukázali jí, co by měla dělat,“ podotýká jedna z nich Jana Peroutková.

„Jsem překvapená, že si teď lehla na záda a plavala pozadu, protože říkala, že to nikdy nezkoušela. Takže zažila i nějaké své poprvé,“ dodává.

Nadšená je i druhá dárkyně Dagmar Zemanová. „Když vidím paní, jak to prožívá, prožíváme to s ní. Ježíškova vnoučata jsou úžasný projekt,“ doplňuje.

A paní Hana si plavání opravdu pochvaluje. „Bezva, bezva, po tolika letech jít do bazénu a připomenout si mladší léta,“ popisuje a zároveň děkuje oběma dárkyním.

autor: haj
Spustit audio