Módní událost roku je tady. Na Hradčanském náměstí začíná Prague Fashion Weekend 2012

13. září 2012

Počasí venku nám dává citelně najevo, že podzim se blíží. Otevřeli jste skříň s oblečením a zjistili jste, že v ní chybí baloňák nebo hřejivý kabátek a vy tím pádem nemáte co na sebe? Tipy na nadcházející sezónu určitě najdete na právě začínajícím Prague Fashion Weekendu. V obřím stanu na Hradčanském náměstí představí svou tvorbu čeští návrháři i světové značky. Program čtyřdenní akce přiblížila redaktorka Anna Königsmarková.

Prague Fashion Weekend odstartuje maratón 26 módních přehlídek českých návrhářů, zahraničních hostů a luxusních značek. Přehlídkové molo zaplní modelky v kolekcích Taťány Kovaříkové, Hany Stocklassové nebo značky Fendi. Převážně se bude jednat o aktuální tvorbu a podzimní trendy. Po vzoru světových fashion weeků ale můžete na Hradčanském náměstí vidět i žhavé hity jara a léta 2013, říká za organizátory Pavlína Budkovská:

"V letošním roce na Prague Fashion Weekendu bude mix kolekcí. Některé kolekce budou podzimní/zimní a některé už budou ale i jarní/letní. To je vlastně koncept, který se v těchto dnech představuje na všech světových fashion weecích. Normálně je to tak, že se představují kolekce už o půl roku dopředu tak, aby měli všichni čas, to za ten půlrok nakoupit, vyrobit a dostat kolekce k zákazníkům."

První módní show dnes startuje v 16:00 hodin. Vyvrcholením bude určitě přehlídka značky Fendi a Cavalli Beach Wear ve 20:00 hodin. Na jakého dalšího návrháře by Pavlína Budkovská upozornila?

"Jsme moc rádi, že tady můžeme v Čechách přivítat Marcela Ostertaga, což je německý návrhář, který k nám přijíždí z Berlin Fashion Weeku a který svou kolekci představí v neděli v 16:00 hodin. Měl obrovský ohlas v Berlíně, tak doufáme, že nadchne i diváky v České republice. Pak bych ráda pozvala i na páteční show Jakuba Polanky. Jakub Polanka je hodně známý v České republice, ale tolik se tady neprezentuje, takže jsme rádi, že jsme ho mohli pro náš projekt také získat."

Prague Fashion Weekend ale není jen o módních přehlídkách. O aktuálních trendech i české módě uplynulého století si můžete popovídat s historičkou Helenou Jarošovou v takzvaném Fashion Talk. V Salmovském paláci můžete své vyhlídnuté kousky i zakoupit.

"V Salmovském paláci naleznete v podstatě prodejní galerii českých a slovenských návrhářů. Máme potvrzeno asi dvacet jmen a pro návštěvníky to znamená, že tam uvidí úplně poslední modely a budou si moci s některými návrháři promluvit, popovídat a pak jim tam nabízíme ještě na relaxaci tam máme výstavu Jana Grombiříka a video room, kde budeme prezentovat krátké fashion filmy."

Vstupenky na jednotlivé módní přehlídky seženete v předprodeji v síti ticketstream anebo i přímo na místě.

autor: ank
Spustit audio