Muž se zabarikádoval v bytě a ohrožoval nožem svou přítelkyni

V Křižíkově ulici v Praze 8 zasahovali policisté. Muž, který nenastoupil do výkonu trestu se tam zabarikádoval v bytě a údajně držel svou přítelkyni jako rukojmí. Podle dostupných informací ji ohrožoval nožem. Na místo proto kromě policejního vyjednavače vyrazila i zásahová jednotka.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Policejní auto

Policejní auto | Foto: Ladislav Bába

„V bytě je zabarikádovaný muž, který by měl být v celostátním pátrání, protože nenastoupil do výkonu trestu. Měl by mít u sebe nůž a údajně i granát. Společně s tímto mužem by v bytě měla být i jeho přítelkyně,“ uvedla před 19. hodinou pražská policejní mluvčí Jana Rösslerová.

Policisté z oddělení na Jarov, kteří si pro celostátně hledaného přišli, okamžitě na pomoc přivolali pražskou zásahovou jednotku s vyjednavačem. Na místo rovněž mířil i pyrotechnik a detektivové.

Hlídky mezitím evakuovaly obyvatele domu a jakmile dorazil na místo velitel výjezdové skupiny kriminalistů, pokusil se ještě před příjezdem vyjednavače s hledaným mužem promluvit.

Ten ho nakonec po několika minutách pustil domů, kde se nechal spoutat a vyvést před dům. Tam už si ho převzali detektivové.

Policisté později zjistili, že soud v Praze 3 vydal před měsícem na 31letého muže příkaz, aby byl dopraven do vězení za krádeže vloupáním do bytů a sklepů.

ČRo, Ondřej Látal Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme