Na Barrandov se po požáru vrátili herci. O práci možná přijdem, bojí se komparzisti

Američtí filmaři v pondělí na pražském Barrandově pokračovali v natáčení seriálu Knightfall, a to i přesto, že velká část kulis k němu o víkendu shořela. Na místo se tak vrátili herci i komparzisté a podle barrandovských studií si firma pozemek převzala zpátky. Oficiálně ale američtí producenti další natáčení komentovat nechtěli.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zásah hasičů při požáru filmových kulis v ateliérech na Barrandově

Zásah hasičů při požáru filmových kulis v ateliérech na Barrandově | Foto: Leoš Kučera - HZS Praha

„Část, která zůstala celá, tak tam se bude točit, ale další dny nevědí,“ popsal komparzista Jiří. Muž hrající v seriálu jednoho z lidí na tržišti stál na Barrandově před bránou, kterou střežilo několik pracovníků bezpečností agentury.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na pražský Barrandov, kde shořely historické kulisy, se v pondělí vrátili filmaři. Na místo vyrazil i reportér Jan Charvát

Dovnitř a ven chodili lidé v historických kostýmech, třeba středověkých rytířů. Jiří se obává, že v případě, že se natáčení přesune na jiné místo, o práci přijde.

„Možná to zruší, odsune se to třeba o pár měsíců, protože se to musí postavit znovu,“ dodal.

Jeho slova mimo mikrofon potvrdil i další herec. Podle něj se v areálu pohybovalo několik desítek lidí. Natáčeli hlavně pod jednou z kulis, která neshořela.

Podle generálního ředitele barrandovských studií Petra Tichého byla přítomnost herců v pořádku. „Práce hasičů a policie skončila v sobotu večer, to znamená, že pozemek byl nazpátek předán společnosti,“ vysvětlil.

Český rozhlas oslovil i produkci filmu, ta ale žádné informace o dalším postupu po požáru ani o natáčení poskytnout nechtěla.

Oheň vypukl v pátek odpoledne a podle předběžných odhadů způsobil škodu 100 milionů korun. Příčina zatím není jasná a pátrají po ní kriminalisté.

Plameny zasáhly i část zeleně v okolí. Hlavní škody jsou ale podle barrandovských studií na kulisách a musí je zaplatit produkční společnost.

„Každý filmový projekt má zajištěné nějaké pojištění, to znamená, že i tento americký televizní seriál měl určitě tímto způsobem vše pojištěno,“ doplnil generální ředitel barrandovských studií Petr Tichý.

Jan Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme