Na Nuselském mostě v Praze končí oprava pravého pruhu směrem do centra

Oprava pravého jízdního pruhu na Nuselském mostě v Praze ve směru do centra je hotová. Silničáři v pondělí otestují, jestli už je vyměněná vozovka připravená na provoz. Auta by se sem tak mohla vrátit v řádech dnů. Práce na pravém pruhu ve směru z centra se plánují do konce roku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nuselský most v Praze

Nuselský most v Praze | Foto: Khalil Baalbaki | Zdroj: Český rozhlas

V řadě uzavírek, které přes léto trápí pražské řidiče, by opětovné zprovoznění třetího pruhu ve směru do centra mělo ulevit alespoň části magistrály.

Příští úterý by navíc silničáři měli otevřít přilehlý chodník, naopak ho uzavřou ve směru z centra. I ten čeká rekonstrukce.

Kromě toho pokračují práce i uvnitř tunelu. Už třetím rokem tu dopravní podnik sanuje stropní desky a římsy ve stanici metra Vyšehrad.

Nuselský most prochází generální opravou od roku 2011. Zevrubná stavařská diagnóza totiž objevila řadu zásadních problémů. Zatékalo do spár mezi panely, mostní závěry netěsnily a voda se dostávala i do nosné konstrukce.

Od roku 2011 se tak postupně vyměnily původní mostní závěry, na to pak navázala stále probíhající sanace. Odstranily se všechny narušené části a vrstvy včetně povrchu vozovky a chodníků.

Generální rekonstrukce mostu celkově vyjde na zhruba 280 milionů korun.

Veronika Neprašová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme