Napadení číšníka: policie stíhá pět útočníků, dva chce poslat do vazby, hrozí jim 10 let

24. duben 2018

Policie navrhla vazbu pro dva ze sedmi cizinců, kteří v sobotu napadli číšníka v centru Prahy. Rozhodne o ní Obvodní soud pro Prahu 1. Radiožurnálu to řekl mluvčí pražské policie Jan Daněk.

Kriminalisté dvojici začali trestně stíhat pro podezření z těžkého ublížení na zdraví. Za to obviněným hrozí až 10 let za mřížemi. „Dalším třem mužům sdělili podezření ze spáchání trestného činu výtržnictví, což bude zpracováváno ve čtrnáctidenním zkráceném přípravném řízení. U zbylých dvou mužů bylo vyhodnoceno, že se do konfliktu nezapojili, snažili se ho spíše uklidnit, a ti byli propuštěni na svobodu,“ řekl Daněk Radiožurnálu, co bude s ostatními útočníky.

Podezřelí

Čtěte také

Policie v úterý skupinu mužů vyslechla. Zadržela je v pondělí na Letišti Václava Havla v Praze. Na útočníky upozornilo policii několik lidí díky fotografiím z incidentu, které se objevily v médiích. Policie uvedla, že jejich totožnost už v té době znala a zachytily je kamery na letišti. Okolnosti zatčení popsala pro Radiožurnál například prodavačka Jana: „Bylo tam snad 10 nebo 15 policistů a postupně je během tak hodiny odvedli v poutech do aut,“ Podle fotografií, které získal iROZHLAS.cz, trvalo nejméně 25 minut, než muže policisté začali odvádět. Okolnosti dopadení útočníků a zmíněné fotografie popisujeme zde.

Muži zaútočili na číšníka v sobotu ve Vladislavově ulici v Praze po upozornění, že nemají pít donesený alkohol. Povalili ho na zem, kopali do něj a mlátili ho pěstmi. Skončil ve vážném stavu v nemocnici a podstoupil operaci hlavy.

autor: efa
Spustit audio