OBRAZEM: V centru Prahy začaly vánoční trhy, strom se rozsvítil dopoledne

Na Staroměstském náměstí v Praze dnes začaly vánoční trhy. Dominuje jim vánoční strom, který byl proti předchozím letům rozsvícen už dopoledne bez slavnostních ceremonií. Hlavní město od nich upustilo s ohledem na situaci po teroristických útocích v Paříži. Z bezpečnostních důvodů neoznámilo ani čas rozsvícení tradičního svátečního symbolu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vánoční trhy a strom na Staroměstském náměstí v Praze

Vánoční trhy a strom na Staroměstském náměstí v Praze | Zdroj: ČTK

Vánoční strom se na Staroměstském náměstí rozsvítil už dopoledne. Vánoční podívanou se vším všudy si tak mohli užít prakticky všichni návštěvníci, kteří sem dnes během dne přišli.

Na bezpečnost a pořádek na vánočních trzích v centru metropole dohlíží desítky městských strážníků a policistů, na několika místech parkuje i záchranná služba. Jinak ale bezpečnostní opatření návštěvníky vánočních trhů nijak neomezují.

Vánoční stromeček, Staromětské náměstí, vánoce, trh, trhy | Foto: Filip Jandourek

Vánoční stromeček, Staromětské náměstí, vánoce, trh, trhy | Foto: Filip Jandourek

Vedle Staroměstského náměstí, které se před Vánocemi tradičně těší největší pozornosti turistů i Pražanů, začínají s adventem jarmarky a další kulturní akce na mnoha dalších místech v Praze. Dnes se otevřela i tržnice v horní části Václavského náměstí.

Vánoční trhy jsou poprvé na Pražském hradě. Vánoční stromek se tam rozzáří až v neděli, stejně jako v zoologické zahradě.

Vánoční stromeček, Staromětské náměstí, vánoce, trh, trhy | Foto: Filip Jandourek

ČTK, ČRo, Veronika Neprašová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme