Pacienta vozil po Praze opilý řidič sanitky, nadýchal jedno promile

Opilý řidič sanitky vezl po Praze pacienta, projížděl v centru města bez povolení nadřízeného se zapnutými majáky křižovatky na červenou a jel i v protisměru. Na policejním webu to ve středu oznámil mluvčí pražské policie Tomáš Hulan. Jedenačtyřicetiletý řidič je podezřelý z ohrožení pod vlivem návykové látky. Protože se trestného činu dopustil při výkonu povolání, hrozí mu až tři roky vězení.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sanitka (ilustrační snímek)

Sanitka (ilustrační snímek) | Foto: Pavel Halla | Zdroj: Český rozhlas

Policejní hlídka si všimla podivně jedoucí sanitky minulou středu ve Zborovské ulici. „Její řidič pokaždé, když mu v cestě stála červená, zapnul modré majáky a sirénu a křižovatku projel. Po takovém průjezdu křižovatkou majáky i sirénu vypnul a pokračoval dál jako běžný řidič," popsal jízdu Hulan. Policisté sanitku sledovali a zaznamenali, že řidič také nerespektoval vodorovné dopravní značení, přikázané směry jízdy ani zákazy vjezdu.

Na Karlově náměstí pak policisté sanitku zastavili a provedli u řidiče zkoušky na alkohol a drogy. Obě byly pozitivní, následné krevní testy ale potvrdily jen alkohol. Při dechové zkoušce policisté řidiči naměřili více než jedno promile alkoholu a test krve tři hodiny po dechové zkoušce ukázal tři čtvrtě promile.

„Jelikož se řidič tohoto jednání dopustil při výkonu povolání, hrozí mu přísnější trestní sazba, tedy až tři roky vězení. Přitěžující okolností může být to, že v takovémto stavu převážel v sanitce ležícího pacienta," doplnil policejní mluvčí.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme