Panika po falešném obsazení islamisty? Policie šetří dosud nezveřejněná videa

Dosud nezveřejněná videa z paniky vyvolané Konvičkovým vystoupením na Staroměstském náměstí poskytl policii Tomáš Ságl. Právě záznam z kamery v jeho restauraci, který sdílel na sociální síti, ukázal, jak lidé vyděšeně reagovali na akci odpůrců islámu - falešné obsazení Islámským státem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martin Konvička a Blok proti islámu

Martin Konvička a Blok proti islámu | Foto: Wikimedia Commons CC-BY-3.0, Venca24

"Autentických záběrů máme více, nehodláme je ale zveřejňovat," zdůraznil v rozhovoru pro Zpravodajský web Českého rozhlasu majitel restaurace na Staroměstském náměstí Tomáš Ságl. Už je také předal policii, stejně jako video, které je stále dostupné na sociálních sítích a které jako první ukázalo paniku po falešné střelbě odpůrců islámu kolem Martina Konvičky.

"Trestní oznámení podávat nebudeme. Ani nárokovat vzniklé škody. Jen si přejeme, aby se to už nikdy neopakovalo," vyvrátil Ságl, že by chtěl hnát odpůrce islámu před soud.

Video z restaurace po 'střelbě' Konvičkovců: vyděšení lidé při útěku padali a shazovali nábytek

Číst článek

Majitel restaurace také popřel, že by záběry z průmyslových kamer v jeho podniku porušovaly zákon o ochraně osobních údajů. Policie prý v tomto směru žádné obvinění nevznesla.

„ uvedl restauratér ke Konvičkově „recesi“. Trestní oznámení podávat nebudeme ani nárokovat vzniklé škody. Jen si přejeme, aby se to už nikdy neopakovalo, “

Jak již dříve uvedl Tomáš Hulan, případ je prošetřován pro podezření z trestného činu výtržnictví a trestný čin šíření poplašné zprávy. Žádný posun ve vyšetřování však zatím nenastal.

Radka Nováková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme