Policie zadržela v pražské střešovické nemocnici muže, který měl revolver

V Ústřední vojenské nemocnici v Praze se dopoledne pohyboval muž se zbraní v ruce a ohrožoval okolí. Zdravotníci museli všechny přítomné odvést do bezpečí. Policisté ho zadrželi v budově urgentního příjmu, kde zůstal nakonec sám. Nikoho nezranil. Muž tvrdil, že se chce zastřelit, aby mohl darovat orgány. Nyní je v péči psychiatrů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kriminalita (ilustr. obr.)

Kriminalita (ilustr. obr.) | Foto: Martin Dušek

Muž, který měl patrně funkční revolver, nikoho nezranil. Přítomný lékař se ho snažil uklidnit.

„Okamžitě se mu začal věnovat lékař, který s ním hovořil, snažil se mu vysvětlit, že to není tak jednoduché darovat orgány,“ popsala mluvčí nemocnice Jitka Zinke.

Přivolaní policisté pak muže odzbrojili a předali na místní psychiatrické oddělení. Tam pod dohledem policie zůstává. Vyšetřovatel ho zatím nevyslechl, případem se ale zabývá.

„Muže jako takového zpacifikovali policisté speciální pořádkové jednotky ve spolupráci se zásahovou jednotkou za použití taseru. Muž byl ozbrojen reálnou krátkou střelnou zbraní. Konkrétně revolverem,“ uvedl mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

„Celou věc prošetřují kriminalisté prvního oddělení prvního policejního obvodu pro podezření trestného činu nebezpečného vyhrožování,“ doplnil.

Urgentní příjem má podle mluvčí nemocnice jedno z nejlepších bezpečnostních opatření. Jak se mohl do budovy dostat ozbrojený muž, přesto prověří.

Květa Moravcová, kap, Denisa Šindlerová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme