Ponožky, písničky z mládí nebo návštěva divadla. Ježíškova vnoučata spouští registraci

13. listopad 2017

Můžete koupit dárek za pár korun. Nebo jen někomu věnovat hodinu svého času a jít s ním třeba na procházku. Pokud chcete potěšit opuštěné seniory, můžete se zapojit do projektu Českého rozhlasu Ježíškova vnoučata. Ten startuje právě v pondělí. Je to celorepubliková akce a radost tak můžete udělat i někomu z vašeho okolí. Registrace se spustí 13. 11. ve 13.11 na www.jeziskovavnoucata.cz.

Tím, že pracuji v České televizi, tak bych mohla třeba zprostředkovat setkání s někým z mých kolegů, případně bych mohla dotyčného seniora v uvozovkách protáhnout zákulisím a ukázat mu, jak to tady funguje,“ nabízí dárek Tereza Stárková z České televize. I ta během pondělí usedne k počítači a bude se registrovat na www.jeziskovavnoucata.cz.

Jak na samotnou registraci vysvětlila Dana Josefová z týmu Ježíkových vnoučat. „Vyberete si, jestli chcete seniorovi věnovat dárek nebo zážitek. Když na to klikneme, je možné filtrovat také podle krajů,“ popsala.

Když vybereme dárek, musíme vyplnit jméno a kontakt. Zapotřebí je také e-mail, kam přijde potvrzovací mail, ve kterém je třeba vše potvrdit.

„Je to důležité, kdyby to chtěl napsat někdo místo vás, aby si z vás neudělali dobrý den. Když odkaz potvrdíte, přijde další mail, ve kterém už najdete kontaktní údaje konkrétního domova,“ uvedla Josefová.

Pak už jen stačí počkat, až se ozve kontaktní osoba domova pro seniory.

autor: mkk
Spustit audio