Požár hotelu má čtvrtou oběť, příčinu vyšetřují kriminalisté i hasiči

21. leden 2018

AKTUALIZOVÁNO Sobotní požár hotelu Eurostars David v centru Prahy má čtvrtou oběť. Dva z těžce zraněných zemřeli ve Všeobecné fakultní nemocnici. Kriminalisté vyšetřují totožnost zraněných a mrtvých, aby mohli kontaktovat jejich rodiny. Ti, co zemřeli, jsou cizinci.

„Do Všeobecné fakultní nemocnice jsme přijali čtyři pacienty. Dva s lehkým a dva s těžkým zraněním. Jeden pacient na následky zranění zemřel v neděli ráno, druhý během dopoledne,“ řekl mluvčí nemocnice Michal Schneider.

Jedna ze zemřelých ubytovaných byla turistka z Jižní Koreje narozená v roce 1997, druhý byl muž z Německa narození v roce 1996, informuje z místa reportér Radek Duchoň.

Policisté dále zjistili, že mezi zraněnými jsou tři občané Nizozemska, Turek a Francouz. „Mezi zraněnými, kteří zůstávají v nemocni, jsou tři občané Nizozemí, z nichž dva jsou muži ročník narození 1963 a 1935, a žena ročník 1939. Dalším zraněným je muž u Turecka ročník narození 1979 a muž z Francie 1984. Poslední zmiňovaný byl již během soboty z nemocnice propuštěn. Totožnost dvou žen, které jsou hospitalizované v nemocnici, zatím neznáme a kriminalisté ji zjišťují,“ píše policie v prohlášení.

Hasiči z hořící budovy vyvedli 34 lidí, většina z nich byli cizinci. Vyšetřovatelé z řad hasičů teď zjišťují příčinu požáru a odhadují škodu. Podle serveru iDnes.cz vedou stopy ke klimatizaci.

Mezi zraněnými jsou i dva hasiči, kteří ve špatně přístupném prostoru propadli patrem. Nejsou v ohrožení života, jeden má pohmožděniny, další je na pozorování v nemocnici s podezřením na vážnější zranění.

„Řada turistů má v hotelových pokojích své osobní věci a cestovní doklady. Nicméně v tuto chvíli není ještě možné z bezpečnostních důvodů do hotelu vstupovat. V případě, že turisté potřebují odcestovat zpět do svých domovů, ať se o pomoc s vyřízením náhradních dokladů obrací na své zastupitelské úřady,“ uvádí poručík Jan Daněk v tiskové zprávě.

autoři: redakce , sir
Spustit audio