Prahu a střední Čechy čekají komplikace. Výluky omezí vlaky do Kladna nebo Zdic

4. květen 2018

Provoz na železničních tratích v Praze a Středočeském kraji omezí v příštích dnech výluky. České dráhy upozorňují zejména na výluku v úseku Praha-Bubny Vltavská - Hostivice. Potrvá celý příští týden a výrazně ovlivní dopravu mezi Prahou a Kladnem.

S výjimkou několika osobních vlaků budou všechny spoje linky S5 a rychlíky R24 mezi Prahou a Kladnem nahrazeny autobusy. V úseku Praha-Veleslavín - Praha-Bubny Vltavská by cestující měli využít pražskou hromadnou dopravu.

„Jízdenky na MHD budou vydávat průvodčí a pokladníci v dotčených vlacích a stanicích,“ uvedl mluvčí Český drah Petr Pošta.

Vlaky linky S5 v úseku Kladno - Kladno-Dubí a opačně nepojedou, spoje linky S45 Kladno - Kralupy nad Vltavou pojedou bez omezení. Výluka se nebude týkat osobních vlaků z Dejvic přes Dobrovíz-Amazon do Středokluk a také Tuchoměřic.

Od sobotního rána do noci na středu bude také pokračovat omezení na trati mezi Prahou a Berounem v úseku Praha-Radotín - Dobřichovice. Kvůli této výluce budou prodlouženy intervaly osobních vlaků z Prahy do Berouna. Rychlíkové spoje budou mít změněné časy odjezdů. V pondělí je v úseku Zdice - Praha hl.n. nahradí autobusy.

Menší výluky čekají v příštím týdnu například i úseky Davle - Týnec nad Sázavou, Kralupy nad Vltavou - Neratovice nebo Lysá nad Labem - Milovice, už tuto neděli bude také výrazně ovlivněna doprava mezi Mladou Boleslaví a Nymburkem.

Kompletní seznam výluk a dopravních opatření cestující najdou na webu Českých drah.

zdroj: ČTK
Spustit audio