Pražští řidiči si oddechnou. Korunovační ulice se v sobotu po půl roce otevře

Dopravním kolonám v Dejvicích by od soboty měl být konec. Silničáři po půl roce otevřou Korunovační ulici v Praze, jejíž oprava provoz ve městě značně zhoršovala. Pokračovat by zde měly už jen malé opravy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Korunovační ulice se znovu otevře

Korunovační ulice se znovu otevře | Foto: Filip Titlbach

Korunovační ulice řidičům slouží hlavně při cestě z Letenského tunelu do Dejvic a její uzavírka v posledních měsících komplikovala dopravu na Vítězném náměstí, kde se tvořily dlouhé kolony.

Původně měli silničáři rekonstrukci ulice dokončit až v polovině prosince. Cedule s nápisem "Korunovační otevřena" už tady ale svítí. "Tím pádem si řidiči oddechnou," řekla k ukončení oprav mluvčí Technické správy komunikací Barbora Lišková.

Sokolská ulice by měla být otevřena v podvečer. Na magistrále se opět tvoří kolony

Číst článek

Nejvíc práce měli stavbaři s novým mostem. Ten má oproti tomu původnímu vyšší nosnost a je také širší. "Pro vytěžení jámy jsme potřebovali bagr, který umí sáhnout do 9 metrů. Byl zde potřeba i velký jeřáb, aby uložil 10 kusů nosníků z jednoho postavení,“ popsal stavbyvedoucí Radim Cihlář.

Korunovační | Foto: Filip Titlbach

Pokud otevření Korunovační dopravě kolem tunelu Blanka neuleví, bude Praha 6 chtít, aby magistrát trvale uzavřel jeden z tunelových výjezdů.

Jednou už takový návrh padl, podle radního Petra Dolínka z ČSSD ale problém nevyřeší. „Nelze pouze říct 'zavřu Blanku, ono to bude lepší'. Tak to není a takhle to fungovat nikdy nebude,“ řekl.

Dělníky budou řidiči v Korunovační potkávat ještě do 20. prosince. Musí položit chodníkovou mozaiku a zbořit provizorní most pro chodce.

Filip Titlbach Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme