Rodiny budou na pražské koleji Hvězda bydlet v novém. Vzniknou tam manželské pokoje

Na kolejích pražské Karlovy univerzity na Hvězdě v Praze 6 bydlí už několik let taky mladé rodiny s dětmi. Nyní přišla univerzita s novinkou – během léta přestavěla jeden blok kolejí se 42 byty na manželské pokoje a od září se tam nastěhují nové rodiny. Na koleji nebude chybět ani dětské hřiště a prostor pro potřeby dětské skupiny.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roman a Adéla Říhovi s dcerou Terezkou bydlí společně na koleji Hvězda

Roman a Adéla Říhovi s dcerou Terezkou bydlí společně na koleji Hvězda | Foto: Lída Křesťanová

Roman a Adéla Říhovi žijí a studují v Praze už několik let – při studiích se také poznali. Před dvěma a půl lety se jim narodila dcera Terezka. A začali bydlet spolu na kolejích na Hvězdě. Nyní se těší na svůj nový domov.

Přehrát

00:00 / 00:00

V areálu univerzitních kolejí na Hvězdě v Praze 6 bydlí už několik let taky mladé rodiny s dětmi. V záŕí se nastěhují do nového

„Finanční podmínky jsou velice dobré, byl to jeden z hlavních důvodů, proč jsme po tom sáhli. Navíc i ta výbava, teď při rekonstrukci, je velice nadstandardní,“ říká Roman Říha s tím, že jemu i manželce navíc vyhovuje, že si mohou zařídit pokoj podle svého.

Rekonstrukce nového bloku stála necelých 18 milionů korun. Nastěhovat se mohou i páry, které neměly svatbu. Podmínkou je dítě.

„Studenti s dětmi mají možnost ubytovávat se tady na kolejích Hvězda i z jiných vysokých veřejných škol nebo univerzit. Stačí, aby byli manželé nebo partneři a měli dítě,“ uvádí vedoucí ubytovacích služeb Kolejí Univerzity Karlovy Miroslava Hurdová.

Měsíčně studenti s rodinami zaplatí i s energiemi něco přes sedm tisíc korun. Pokud jednotku sdílejí s další rodinou, vyjde je to na necelé tři tisíce.

Vysokoškolské koleje bojují o studenty, nevyužité kapacity využívají komerčně

Číst článek

Lída Křesťanová, msk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme