Roger Federer v Praze: Známí mi závidí, Laver Cup bude jedinečná akce

Švýcarský tenista Roger Federer téměř po deseti letech zavítal do Prahy. Vítěz nedávného Australian Open a držitel rekordních osmnácti grandslamových titulů přijel do české metropole propagovat zářijový Laver Cup a spolu s českou jedničkou Tomášem Berdychem dnes krátce po poledni pozdravil fanoušky na Staroměstském náměstí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roger Federer a Tomáš Berdych na Staroměstském náměstí

Roger Federer a Tomáš Berdych na Staroměstském náměstí | Foto: Filip Jandourek

Pětatřicetiletý Federer, patrně nejlepší tenista historie, se objevil v Praze poprvé od září 2007. Tehdy hrál v české metropoli daviscupovou baráž, v níž Švýcaři podlehli českému týmu 2:3.

„Jsem rád, že jsem po dlouhé době zpět v Praze. Když jsem tu byl naposledy, sice jsme prohráli, ale Prahu mám moc rád, je to jedno z nejhezčích měst v Evropě. Když jsem známým říkal, že jedu do Prahy, říkali, že jsem šťastný muž," řekl s úsměvem Federer na pódiu uprostřed Staroměstského náměstí, kam se něj přišlo podívat několik tisíc fanoušků a kde nechyběl ani Berdych.

„Je to hodně ikonické místo, jsem rád, že tady mohu být. Strašně se těším na září, je to něco jedinečného, co tu ještě nebylo. Doufám, že diváci v O2 areně jako vždy vytvoří skvělou atmosféru," uvedl Berdych.

První ročník Laver Cupu, v němž se utká tým Evropy s výběrem světa, se uskuteční v pražské O2 areně 22. až 24. září. Vedle Federera je jistá i účast Španěla Rafaela Nadala, s nímž se švýcarská legenda utkala v nezapomenutelné pětisetové bitvě nedávného finále Australian Open.

„Strašně se těším na září. Bude to jedna z nejlepších akcí za poslední roky a věřím, že tu vznikne tradice, která bude trvat třeba dalších 100 let," uvedl Federer s úsměvem. Na pódiu ho přivítala i pražská primátorka Adriana Krnáčová a tenista ji obdaroval raketou. Následně švýcarská legenda s Berdychem poslali mezi fanoušky dva míčky, a kdo je chytil, získal vstupenky na Laver Cup.

Federer má v české metropoli v plánu také focení materiálů, kterými se akce bude prezentovat. Evropský tým v čele s Federerem povede jako kapitán Švéd Björn Borg a jeho protějškem bude Američan John McEnroe.

Akce vymyšlená jako pocta Australanovi Rodu Laverovi by se měla konat každý rok v září s výjimkou roku, v němž jsou letní olympijské hry. Už je jasné, že v roce 2019 bude ve Spojených státech a pak znovu v Evropě.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme