Slavia - Jablonec 3:1. Vítěznou branku Mol Cupu dal Tecl, na hřiště musela policie

10. květen 2018

Fotbalisté Slavie po 16 letech vyhráli fotbalový pohár. Ve finále v Mladé Boleslavi porazili Jablonec 3:1 po dvou gólech Stanislava Tecla, který ještě na podzim působil v dresu Severočechů. Zápas musel být ve druhém poločase přerušen a hrací plochu v závěru hlídaly desítky policejních těžkooděnců.

První stoprocentní šanci finále Mol Cupu měl jablonecký Lukáš Masopust, jenže nepřekonal brankáře Slavie Koláře a o dvě minuty později se radovali sešívaní.

Stanislav Tecl, který ještě na podzim hrál v Jablonci a pozici v základní sestavě Slavie si vybojoval až v posledních týdnech, si našel centr Zmrhala a zakončoval do odkryté branky.

Další dvě branky padly na konci prvního poločasu po standardních situacích. Nejdřív vyrovnal jablonecký Pernica, ale stav 1:1 ale vydržel jen pět minut, než na druhé straně zakončil Stochův rohový kop znovu Stanislav Tecl.

Po poločase držel naděje Jablonce na vyrovnání brankář Hrubý, který podržel svůj tým při tutovce Zmrhala, začínající tlak zelených pak otupil zásah policie. Kraje hrací plochy obsadily desítky policejních těžkooděnců, kteří měli za úkol uklidnit především převahu fanoušků Slavie.

Když se muži v černém rozestavili za postranními čarami, mohlo se znovu začít hrát. Jablonec zahrozil sérií rohových kopů, jenže poslední slovo měli sešívaní. Milan Škoda šel do ostrého souboje s gólmanem Hrubým a Miroslav Stoch zakončoval do prázdné branky na konečných 3:1.

Slavia po 16 letech vyhrála domácí pohár a získala jistotu, že si v příští sezoně zahraje minimálně základní skupinu Evropské ligy. Sešívaní ale míří na druhé místo v lize, které by znamenalo postup do předkola Ligy mistrů, ztracena ještě není ani šance na titul.

Finále MOL Cupu, českého fotbalového poháru v Mladé Boleslavi:

Slavia Praha - FK Jablonec 3:1 (2:1)

Branky: 14. a 39. Tecl, 89. Stoch - 34. Pernica. Rozhodčí: Zelinka - Pospíšil, Dobrovolný - Adam (video). ŽK: Frydrych, Ngadeu, Bořil, Sýkora - Jovovič. Diváci: 4625.

autor: red
Spustit audio