Slavia je po vítězství v derby v euforii, na Spartě řeší budoucnost trenéra Ščasného

Porážku v Southamptonu šlo omluvit silou soupeře, remízu ve Zlíně smůlou, ale fiasko v derby před fanoušky fotbalisté Sparty obhájit nemohou, a to ani neúčastí Tomáše Rosického. Ligová porážka se Slavií na Letné 0:2 obnažila sparťanské problémy a skončila frustrací, která může mít dohru pro trenéra i klub samotný.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zdeněk Ščasný trenér AC Spata Praha

Zdeněk Ščasný trenér AC Spata Praha | Foto: Filip Jandourek

„Je to nádherný pocit. Hned první derby v roli hlavního kouče a vítězství na Spartě. To si budu pamatovat. A aniž bych chtěl být arogantní, musím říct, že jsme vyhráli zaslouženě,“ rozplýval se Jaroslav Šilhavý po zápase, v sektorech pro hosty tou dobou ještě doznívaly oslavy slávistů.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na Slavii Euforie, na Letné frustrace. Sparta po prohraném derby řeší i budoucnost trenéra Ščasného

Zatímco Jaroslav Šilhavý zažívá euforický start červeno-bílého angažmá, nad Zdeňkem Ščasným se ve Spartě naopak smráká. Hra jeho týmu byla nudná, bezzubá a ligová špička se mu vzdaluje.

„Zodpovědnost jde za mnou, takže nekritizuju nikoho. Já jsem trenér zodpovědný za výkony. Teď si musíme vyhodnotit, jestli mužstvu mám co dát, nebo ne. Jestli to má smysl,“ uznává kouč Sparty Zdeněk Ščasný.

„S vedením si sednu a najdeme řešení, které bude prospěšné mužstvu. Prostě nehrajeme dobře a já nebudu hledat výmluvy, nemají žádný smysl. Nezvedli jsme se a z toho chci vyvodit zodpovědnost,“ naznačuje trenér.

Slavia po osmi letech zvítězila na Letné. Výhru v derby zajistili Mešanović a Zmrhal

Číst článek

Aby na Letné nebylo problémů málo, ne zrovna levné angažmá Tomáše Rosického je na hřišti stále skoro neviditelné, podlomené zdraví ho zase nepustilo ani mezi náhradníky.

A jako bonus budou muset na Letné řešit průnik rozzuřené části radikálních fanoušků na hřiště. „Na jednu stranu se fanouškům nedivím, podpořili jsme to výkonem. Ale běhat na hřiště už je asi za hranou,“ říká útočník a nejdražší hráč v historii české ligy Václav Kadlec.

Fotbalisté Sparty už mají sice derby za sebou a čeká je příprava na čtvrteční zápas s Interem Milán. Jenže vedení teď ještě bude derby intenzivně dohrávat jak u ředitelského stolu, tak u disciplinární komise.

Jan Kaliba, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme