Slávisté si věří i na vyšší příčky, klíčem je týmový duch

Fotbalisté Slavie se po osmi letech znovu dočkali v lize vítězství na Spartě. Zatímco letenského trenéra Zdeňka Ščasného stála další bodová ztráta místo, jeho kamarád a bývalý kolega ze Slavie Jaroslav Šilhavý se může radovat. Slavia předčila Spartu nejen výsledkově 2:0, ale také herně a vzhlíží ke špičce tabulky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Slávisté po osmi letech vyhráli na Spartě, v tabulce už jsou pátí se zápasem k dobru

Slávisté po osmi letech vyhráli na Spartě, v tabulce už jsou pátí se zápasem k dobru | Zdroj: ČTK

„Tabulku nesledujeme, ale chceme vyhrávat každý zápas. Je to jediná cesta a doufám, že čelo tabulky budeme dostávat co nejvíc pod tlak,“ přál by si mladý záložník Antonín Barák, aby po letech Slavia znovu v lize konkurovala dlouhodobě týmům ze špičky tabulky.

Teď se červenobílí pomalu blíží mezi nejlepší. Na čtvrtou Spartu po vítězství v derby ztrácí pouhé tři body. Ty navíc mohou získat v dohrávce s Brnem. Zápas na jihu Moravy totiž v původním termínu odložil hustý déšť.

Přehrát

00:00 / 00:00

Vítězství na Spartě dodalo Slavii sebevědomí

„Je to sice hezké, ale pořád je to konec začátku sezony. Takovéhle výkony musíme podávat pořád a celou sezonu. Už jednou jsem tu zažil, že jsme po pár zápasech byli první a po chvíli to spadlo,“ varuje Jaromír Zmrhal před nadměrným optimismem po sedmi odehraných zápasech.

Situace ve Slavii je teď ale přeci jen jiná než v sezonách nejistoty. Klub má finanční zázemí a široký kádr. A teď také trenéra Jaroslava Šilhavého s jeho klidnou a optimistickou povahu.

„Působí to dobře. Trenér se na každého snaží vyvinout příjemný tlak, který vás vyhecuje k tomu nejlepšímu výkonu,“ potvrzuje pozitivní roli nového slávistického trenéra Jaromír Zmrhal.

Ščasný končí ve Spartě. S vedením se domluvil na ukončení spolupráce

Číst článek

Kouč Šilhavý má už dost zkušeností s vedením týmů, které se pohybovaly mezi nejlepšími. Třeba s Libercem se radoval v roce 2012 z mistrovského titulu, i když o něj měli tehdy podle papírových předpokladů bojovat jiní.

Se Slavií zatím jednou remizoval a dvakrát vyhrál, a hlavně při triumfu na Spartě byl spokojený s tím, co hráči předvedli.

„Sílu jsme ukázali, když jsme neproměnili penaltu. Mohlo nás to oslabit, nicméně jsme šli za vítězstvím pořád dál a vyplatilo se nám to. Pořád skloňuju týmový výkon, od toho se chceme odrazit,“ spoléhá trenér Jaroslav Šilhavý - stejně jako při všech svých angažmá - na soudržnost celého kádru. A jak to zatím vypadá, začalo se mu to dařit i ve Slavii.

Mirko Vasić, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme