Sledovali jsme ONLINE: Sparta otočila nepříznivý vývoj a porazila Baník 3:1

V úvodním utkání 2. kola Synot ligy vyhrála Sparta nad ostravským Baníkem 2:1, když ještě deset minut před koncem prohrávala 0:1 po gólu Kouřila. V 80. minutě ale vyrovnal kapitán Lafata a tři minuty po něm trefil tři body domácímu týmu Dočkal.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kapitán Sparty David Lafata vynrovnal v utkání s Baníkem na 1:1 a zavelel k obratu ve skóre

Kapitán Sparty David Lafata vynrovnal v utkání s Baníkem na 1:1 a zavelel k obratu ve skóre | Zdroj: ČTK

Baník nastoupil s taktikou, která se očekávala. Pozorně bránil a vyrážel do nebezpečných protiútoků. Hned ten první mohl skončit gólem. Mondek sice obstřelil Štěcha ve sparťanské brance, míč ale zastavila tyč.

Do druhé obrovské příležitosti poslal Mondeka sparťanský gólman velmi nepřesnou rozehrávkou. Tentokrát ostravský útočník trestuhodně netrefil prázdnou branku.

První příležitost Sparty měl Dočkal, když se ujal exekuce přímého kopu z dvaceti metrů, ale branku Pavlenky přestřelil.

První gól Sparty v sezoně měli pak na kopačce Hušbauer s Lafatou. Střelu Dočkala totiž vyrazil Pavlenka před Hušbauera, ten trefil opět ostravského brankáře a druhou dorážku poslal Lafata z bezprostřední blízkosti nad ostravskou branku.

Ve druhém poločase se pokračovalo podle stejných not, ale v 63. minutě dokázali hosté jeden z ojedinělých protiútoků dotáhnout do gólového konce. Standardní situaci rozehrál Kukec a po chybě sparťanských stoperů se míč odrazil ke Kouřilovi, pro kterého nebyl problém z bezprostřední blízkosti překonat Štěcha - 0:1!

Trenér Ščasný na vedení Baníku reagoval střídáním. Ze hry stáhl Hušbauera a na trávník poslal Litsingiho. Vzápětí neproměnil velkou šanci Lafata, když po centru Marečka hlavou netrefil branku.

Vše si kapitán Sparty vynahradil v 80. minutě. Po rohovém kopu Matějovského tentokrát mířil hlavou přesně - 1:1!

Než se Baník dokázal vzpamatovat už byla Sparta ve vední. Z levé strany se míč dostal k Dočkalovi a jeho tečovaná střela z hranice pokutového území skončila až v síti Pavlenkovy branky - 2:1!

V závěru zápasu mohl pojistit vítězství Sparty Lafata, ale přestřelil ostravskou branku. V nastaveném čase se nakonec fanoušci Sparty třetího gólu dočkali.

Po chybě Kaši se dostal k míči Frýdek a jeho přihrávku proměnil hlavou Fatai - 3:1! Sparta tak dokázala otočit nepříznivý vývoj zápasu a získala tři body.

2. kolo první fotbalové ligy:

Sparta Praha - Baník Ostrava 3:1 (0:0)
Branka: 80. Lafata, 85. Dočkal, 90.+1 Fatai - 63. Kouřil. Rozhodčí: Ardeleanu - Moláček, Pelikán. ŽK: Foltýn, Kaša (oba Ostrava). Diváci: 11.021.
Sparta: Štěch - Mareček, Brabec, Hybš - Steinhöfer, Hušbauer (69. Litsingi), Matějovský, Dočkal, Breznaník (21. Frýdek) - Lafata, Paixao (46. Fatai). Trenér: Ščasný.
Ostrava: Pavlenka - Frydrych, Kaša, Kouřil, Ježdík - Engelmann (50. De Azevedo), Mondek (85. Šašinka), Mensah (65. Foltýn), Holzer, Kukec - Narh. Trenér: Korytář.

Vojtěch Bureš, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme