Sledovali jsme ONLINE: Sparta zvítězila nad Tripolisem 1:0 a zajistila si postup ze skupiny

Sparta předvedla parádní první poločas, ve kterém se dostala do vedení zásluhou stopera Brabce. Ve zbytku utkání předváděla obě mužstva velké množství chyb a nepřesností. Přesto se z vítězství radovali Pražané a i díky pomoci Schalke postoupili do jarní fáze Evropské ligy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kehinde Fatai v dresu pražské Sparty v dnešním utkání proti Tripolisu

Kehinde Fatai v dresu pražské Sparty v dnešním utkání proti Tripolisu | Zdroj: ČTK

Pražská Sparta nastoupila do utkání s řeckým soupeřem vlažně a již ve čtvrté minutě toho mohla litovat, hosté ale nastřelili pouze tyč Bičíkovy branky. Poté převzali iniciativu domácí a ve zbytku prvního poločasu soupeře jasně přehrávali. Sparťanská aktivita vygradovala gólem Jakuba Brabce po rohu Bořka Dočkala.

V druhém poločase mel pražský klub sice stále více ze hry, ale nedokázal překonat výborně chytajícího gólmana hostů. A tak byl jediným skutečně zajímavým momentem nesmyslný faul Ladislava Krejčího, po kterém viděl sparťanský záložník druhou žlutou kartu a předčasně musel opustit hřiště.

Neuznaný gól je dávno za námi, kapitán Sparťanů David Lafata se soustředí jen na odvetu s Tripolisem

Číst článek

Oba dnešní soupeři se již v základní skupině setkali. V nervózním utkání na horké řecké půdě Sparta remizovala 1:1. Nechybělo mnoho a Sparťané mohli v Tripolisu uspět, ale rozhodčí na konci zápasu chyboval a neuznal Spartě regulérní gól.

Kouč letenských Zdeněk Ščasný veřejně kritizoval rozhodčí a jeho slova o zaplaceném zápase nezůstala nepotrestána. UEFA potrestala českého trenéra třízápasovým trestem v Evropské lize. Ten se tak na lavičku vrací až dnes.

„Ta neuznaná branka je dávno za námi. Teď je tu nový zápas a nová výzva,“ vyjádřil se před zápasem na tiskové konferenci kapitán domácích David Lafata.

Sparta napravila před svými fanoušky pošramocenou pověst posledních dní. V českém poháru překvapivě padla s druholigovými Pardubicemi a jen o pět dní poté prohrála s dalším českým účastníkem Evropské ligy Libercem.

Výsledky dnešních utkání Evropské ligy:

Skupina K:

Schalke - APOEL Nikósie 1:0 (0:0)
Branka: 86. Chuopo-Moting.

Sparta Praha - Asteras Tripolis 1:0 (1:0)
Branka: 33. Brabec. Rozhodčí: Oliver - Burt, Beswick (všichni Angl.). ŽK: Frýdek, Krejčí - Iglesias, Dimutsos. ČK: 82. Krejčí. Diváci: 10.140.

Tabulka:
1. Schalke 5 3 2 0 11:3 11
2. Sparta Praha 5 2 3 0 7:4 9
3. Tripolis 5 1 1 3 4:8 4
4. APOEL Nikósie 5 1 0 4 2:9 3

Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme