Soud, který rozhodne o nástupu Janouška do vězení, dostane rozsudek do pátku

Rozsudek nad podnikatelem Romanem Janouškem, odsouzeným za to, že zranil ženu při dopravní nehodě, je hotový a Městský soud v Praze by ho měl dostat nejpozději tento týden v pátek. Uvedla to Česká televize. Na rozsudku pracuje Vrchní soud v Praze, ten ho pak pošle městskému soudu, který v kauze rozhodoval jako první. Tam pak může soudce rozhodnout o termínu nástupu lobbisty do vězení.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roman Janoušek, soud

Roman Janoušek, soud | Foto: Filip Jandourek

„Rozhodnutí ve věci odsouzeného Romana Janouška se opisuje v kanceláři a nejpozději v pátek bude spolu se spisem Městského soudu v Praze k tomuto soudu odeslán,“ potvrdil Českému rozhlasu mluvčí Vrchního soudu v Praze Jan Fořt.

Janoušek v Praze v březnu roku 2012 srazil autem ženu, která s ním chtěla řešit předchozí dopravní nehodu, a pak ujel. Soud mu za to v polovině září vyměřil 4,5 roku vězení a uložil mu zákaz řízení na sedm let.

Jakmile odsouzený dostane rozhodnutí o nástupu trestu, měl by se ve stanovené lhůtě dostavit do vězení. „Zpravidla to bývá do tří dnů po obdržení tohoto rozhodnutí,“ uvedla už dříve v rozhovoru pro Český rozhlas mluvčí Vězeňské služby Hana Löffelmannová.

Nástup trestu by mohly oddálit ještě zdravotní důvody. Janoušek dával v posledních týdnech a měsících najevo, že mu není dobře.

Janoušek kromě toho avizoval, že se pokusí verdikt soudu zvrátit. Chce podat dovolání k Nejvyššímu soudu a uvažuje také o obnově řízení. Trvá na tom, že trestný čin nespáchal úmyslně a ženu pouze přehlédl.

Kauza Roman Janoušek | Foto: Český rozhlas

kov, Markéta Chaloupská, Michaela Široká Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme