Soud zamítl Janouškovu stížnost. Lobbista nemá za sražení ženy nárok na obnovu procesu

Vrchní soud v Praze zamítl stížnost lobbisty Romana Janouška proti říjnovému rozhodnutí, které nepovolilo obnovu procesu v jeho kauze úmyslného sražení ženy autem. Rozhodnutí je pravomocné. Informaci potvrdil mluvčí pražského vrchního soudu Jan Fořt.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lobbista Roman Janoušek

Lobbista Roman Janoušek | Foto: Filip Jandourek | Zdroj: Český rozhlas

„Potvrzuji, že jsme zamítli stížnost na obnovu řízení, a to v pátečním neveřejném zasedání," uvedl mluvčí pražského vrchního soudu Jan Fořt. K argumentaci vrchního soudu se zatím nemohl vyjádřit, usnesení totiž ještě není rozesláno.

Verdikt, podle kterého si má lobbista Roman Janoušek odpykat celkem 4,5 roku vězení, se snažil lobbista zvrátit posudky z oboru psychiatrie, neurochirurgie a očního lékařství.

Měly dokázat, že v době nehody mohl ovlivnit jeho rozpoznávací schopnosti hematom na mozku. Zároveň byl podle lékařů závislý na alkoholu, což v kombinaci s hematomem mohlo způsobit, že špatně viděl.

Podle pražského městského soudu však není důvod proces obnovovat, protože se neobjevily nové skutečnosti či důkazy, na jejichž základě by bylo možné rozhodnout jinak.

Opilý lobbista naboural v březnu 2012 v pražské Michli do vozu vietnamské řidičky a od nehody ujel. Když zastavil na červenou, žena jej dohonila, stoupla si před jeho vůz a chtěla s ním situaci řešit.

Janoušek proti ní nejdřív dvakrát popojel, poté se na zelenou rozjel, řidičku porazil a ujel. V současné době má muž ze zdravotních důvodů přerušen výkon trestu, stěžuje si na komplikace po operaci hlavy.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme