Světlušku v Praze rozzářily známé osobnosti. Prodávají tykadla i náramky

Náramky, tykadla, nebo dokonce manžetové knoflíčky - kdo si je dnes či zítra koupí na pražském Andělu, podpoří sbírku Světluška. Celonárodní sbírku na pomoc nevidomým a slabozrakým pořádá Nadační fond Českého rozhlasu už více než deset let. Zapojily se i známé osobnosti. Na kontě je už teď téměř šest milionů korun, včetně výtěžku z Kavárny Potmě a dalších akcí nadace.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sbírkový den Světlušky nan Andělu

Sbírkový den Světlušky nan Andělu | Foto: Filip Jandourek

Na pražském Andělu letos potkáte moderátorku Radiožurnálu Lucii Výbornou, herečku Jana Strykovou, běžkaře Martina Koukala, sportovního komentátora Roberta Zárubu nebo herečku Evu Josefíkovou.

„Jako překvapení jsou beachvolejbalistky Kristýna Kolocová a Markéta Sluková. A samozřejmě herci jako Pavel Nový, Jirka Mádl nebo Matyáš Valenta,“ doplňuje výčet ředitel Nadačního fondu Přemysl Filip.

Lidé si mohou koupit tradiční tykadla, světélkující náramky nebo magnetické záložky do knih. Třeba od nevidomých prodejců Petra Maška či Aleny Schutové.

Letošní novinkou jsou dražší postříbřené manžetové knoflíčky s bílou světluškou. Pokud by někdo neměl na místě hotovost, může si je pořídit i přes internet na stránkách www.svetluska.net.

Prodejem sbírkových předmětů známými osobnostmi odstartuje hlavní sbírkový týden, který začíná příští pondělí. Až do pátku 12. září budou lidé potkávat přes 7 tisíc dobrovolníků Světlušky přímo v ulicích víc než tří set měst.

Sbírkový den Světlušky nan Andělu | Foto: Filip Jandourek

Eva Rajlichová, Petra Hosenseidlová, msk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme