Tramvaj se v Praze srazila s nákladním autem. Šest lidí převezli záchranáři do nemocnic

Tramvaj se ve středu odpoledne srazila u pražské Invalidovny s nákladním autem a vykolejila. Zdravotníci na místě ošetřili přibližně deset lidí, dalších šest rozvezli do několika nemocnic. U nehody zasahovali záchranáři, hasiči i policisté. Provoz byl mezi zastávkami Urxova a Invalidovna zastaven, tramvaje jezdily po náhradní trase.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tramvaj se u pražské Invalidovny srazila s nákladním autem, na místě je několik zraněných

Tramvaj se u pražské Invalidovny srazila s nákladním autem, na místě je několik zraněných | Foto: Radek Duchoň | Zdroj: Český rozhlas

„Záchranáři předali celkem šest zraněných do vinohradské nemocnice, Nemocnice Na Bulovce a Ústřední vojenské nemocnice ve Střešovicích. Mezi zraněnými jsou oba řidiči dopravních prostředků a dále čtyři cestující tramvaje,“ upřesnil mluvčí pražské záchranné služby Dominik Horn.

Nehoda se stala kolem 13:30, kdy nákladní auto narazilo z boku do tramvaje číslo 3. Řidič automobilu nejspíš nedal přednost.

Tramvaj se u pražské Invalidovny srazila s nákladním autem, na místě je několik zraněných | Foto: Radek Duchoň

Tramvaj měla rozbité přední sklo a zdeformovanou celou přední část. Škoda se předběžně vyšplhala podle mluvčího Drážní inspekce Martina Drápala na 600 tisíc korun, z toho 500 tisíc připadlo na tramvaj.

Provoz tramvají mezi Florencí a Palmovkou byl v obou směrech omezen. Přední část tramvaje při nárazu vykolejila, na koleje ji tak musel vrátit jeřáb. Krátce před 15. hodinou byl podle Drápala provoz na trati obnoven.

Tramvaj se u pražské Invalidovny srazila s nákladním autem, na místě je několik zraněných | Foto: Radek Duchoň

Veronika Neprašová, Radek Duchoň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme