Univerzita Karlova si připomíná 663 let od svého založení

7. duben 2011

Před 663 lety byla založena Univerzita Karlova. Dnešní zasedání, které začne ve 14 hodin, tento slavnostní okamžik připomene...

Jak nám potvrdil mluvčí Univerzity Karlovy Václav Hájek, rozšířené slavnostní setkání se koná každoročně ve velké aule. A to v Den vzdělanosti, který připadá právě na 7. duben. "Projev bude mít Jeho Magnificence rektor Univerzity Karlovy profesor Václav Hampl. S další přednáškou vystoupí na téma věda a etika profesor Lubomír Mlčoch. A na programu je i předání našich dvou významných cen - Ceny za prezentaci a Ceny za tvůrčí počin Univerzity Karlovy," vysvětluje Václav Hájek.

Jména oceněných však budou slavnostně vyhlášena až odpoledne: "Mohu naznačit, že jde již o 4. ročník předávání těchto cen. Například Cenu za tvůrčí počin uděluje Univerzita Karlova za významnou originální tvorbu, kterou je například odborná časopisecká nebo knižní publikace, ale i umělecké dílo, uspořádání výstavy, případně realizovaný patent."

Cena za prezentaci pak míří k těm, kteří se zasloužili o vytvoření pozitivního obrazu Univerzity Karlovy nejen doma, ale i ve světě.

autoři: Monika Horská , Monika Puchingerová
Spustit audio