V další městské části začaly fungovat parkovací zóny. Přespolní už nezaparkují v Praze 8

V Karlíně, Libni nebo Kobylisích už ve všední den nezaparkuje nikdo, kdo zde nebydlí. V sobotu zde začali fungovat parkovací zóny. Chybí však odstavná parkoviště, kde by přespolní mohli zaparkovat.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Parkovací zóny Praha 8 Karlín

Parkovací zóny Praha 8 Karlín | Foto: Jana Kudláčková | Zdroj: Český rozhlas

Názory na parkovací zóny se liší dokonce i mezi rezidenty. Někteří si myslí, že špatnou dopravní situaci nezlepší ani zřízení parkovacích zón. Místo na parkování zde řidiči hledají i desítky minut.

Přehrát

00:00 / 00:00

V Praze 8 byly zřízeny parkovací zóny. Jejich fungování se ve své reportáži věnuje Veronika Neprašová.

Jisté je, že zřízení zón se nebude líbit lidem, kteří v Praze 8 nebydlí. Stejně jako v Praze 5 nebo 6, které zřídily parkovací zóny již dříve, i tady chybí velká odstavná parkoviště. Ta jsou v lepším případě zatím naplánovaná jen na papíře.

V Praze 5 a 6 začaly fungovat parkovací zóny. Středočeskému kraji se to nelíbí

Číst článek

„Ve spolupráci s Technickou správou komunikací dohledáváme různé plochy a místa po Praze 8, které by se daly využít, případně zahrnout do systému P+R. V současné době asi nejdál máme přípravu P+R parkoviště na Karlínském náměstí. To je přes 100 aut,“ vysvětluje radní Prahy 8 pro dopravu Karel Šašek (ČSSD).

Praze chce pomoci i vláda

Radní proto radí, aby lidé do Prahy raději autem vůbec nevjížděli a využili hromadnou dopravu. Jenže ani na okraji Prahy není dostatek záchytných parkovišť. Ochotu pomoci metropoli vyřešit dopravní situaci nedávno projevil i premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD).

„Máme tady Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových, který disponuje státními pozemky. Máme tady Správu železniční dopravní cesty. Ta zase disponuje pozemky v okolí nádraží. To znamená, bylo by dobře, aby se tyto organizace do toho hledání vhodných pozemků aktivně zapojily,“ řekl Sobotka.

I v Praze 8 jsou kromě oblastí, které jsou striktně určené pouze pro rezidenty, také smíšené zóny, ve kterých může alespoň na pár hodin zaparkovat kdokoliv. Stejně jako v Praze 6 i v Praze 8 platí parkovací zóny pouze ve všední dny. Pro víkendové návštěvy se nic nemění.

Veronika Neprašová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme