V létě nemusíte pracovat jenom v kanceláři. Pracovna v parku nabízí alternativu

30. červen 2015
Zprávy

V letních měsících Pražané stále víc využívají Pracovnu v parku. Tu najdete na Letné přímo pod kyvadlem. Můžete si tam od rána až do večerních hodin sednout a nerušeně pracovat s nádherným výhledem na Prahu. Pracovna bude na místě až do října letošního roku.

„Samotná Pracovna v parku je dřevěný mobiliář, 6 metrů čtverečních velká věc, ke které si můžete sednout s počítačem a připojit se do zásuvky. Je tady naše wi-fi. Vejde se sem až 6 pracovníků," říká autorka nápadu Andrea Kosařová.

Pobyt v Pracovně vás nic nestojí

Zájemci můžou pracovnu využívat zdarma. Nápad vznikl z praktické potřeby mít u sebe věci, které zjednoduší práci.

„Můžeme jít do parku a pracovat na lavičce, ale ne vždycky je tam silný signál připojení k internetu, nebo pokud si člověk dostatečně nenabije počítač, vybije se mu, - proto jsme vymysleli tento chytrý mobiliář a letos jsme ho přestěhovali na Letnou," vysvětluje Andrea Kosařová.

Pracovna v parku - Riegrovy sady, Praha

Letos se pracuje "pod Stalinem"

Pracovna loni fungovala v Riegrových sadech, pak se uvažovalo o parku Grébovka, ale nakonec si Pracovna našla místo na Letné pod kyvadlem. A zůstane tam až do podzimu.

„Na Letné bude přibližně do 30. října, než bude úplná zima. Stejně jako loni budeme na zimu hledat nějaký vnitřní veřejný prostor, kam bychom ji umístili. Když se nám to nepodaří, pravděpodobně skončí zase v nějaké garáži. Třeba se nám to příští rok podaří," doufá Andrea Kosařová.

Vybudování pracovny v parku stálo asi 200 tisíc korun. Částečně přispěla i městská část Praha 2.

autor: jch
Spustit audio

Více z pořadu