Ve stanici I. P. Pavlova spadl člověk pod metro. Linka C nejezdila mezi Florencí a Pražského povstání

26. duben 2017
Zprávy

Provoz pražského metra na lince C mezi Florencí a Pražského povstání byl přerušen. Ve stanici I. P. Pavlova spadl člověk pod metro, informovaly stránky pražského dopravního podniku. Provoz byl obnoven krátce po půl třetí.

Provoz metra byl přerušen krátce před tři čtvrtě na jednu. Dopravní podnik zavedl náhradní autobusovou dopravu. Ve stanici I. P. Pavlova zasahovali podle twitteru pražští hasiči společně s hasiči dopravního podniku.

Ve 13.10 informoval Twitter pražských hasičů, že osobu již vyprostili a předali do péče záchranářů. Případ teď vyšetřuje policie. „Zatím nevíme, jestli šlo o nehodu, nebo úmyslný skok pod metro," řekl serveru iROZHLAS.cz mluvčí pražských hasičů Tomáš Hulan.

„Můžu potvrdit, že šlo o pád ženy do kolejiště. Na tísňovou linku zavolal svědek. Na místě zasahujeme," řekla mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová.

„Záchranáři s lékařem ošetřili asi třicetiletou ženu, která při pádu do kolejiště utrpěla vážné zranění hlavy. Ženu ošetřili a v umělém spánku ji předali na anesteziologicko-resuscitační oddělení Vinohradské nemocnice," dodala Poštová. Podle mluvčí pražského dopravního podniku Anety Řehkové v podobných případech „metro nejezdí asi hodinu od nahlášení". Provoz metra byl obnoven ve 14:38.

autor: pj
Spustit audio

Více z pořadu