Vlaky z Berouna přes Rudnou do Prahy budou mít ráno víc vagónů

9. květen 2018

Přeplněné ranní spoje z Berouna přes Rudnou do Prahy budu mít vyšší kapacitu. České dráhy ode dneška nasazují na tzv. ranní špičku další dvě Regionovy. Na nejvytíženějších spojích tak zdvojnásobí kapacitu, když vlak budou tvořit dvě spojené jednotky.

Posílení se podle serveru zdopravy.cz týká spojů, které přijíždějí na Smíchovské nádraží v 6:41, 7:11, 7:41, 8:11 a v 8:41. Větší kapacitu si společně objednaly Středočeský kraj a Praha.

„Na lince S6 neustále přibývají cestující a jedna žlutá Regionova na některých spojích už prostě nestačí. Intenzivně jsme proto jednali s drahami, abychom našli řešení,“ uvedl ředitel Integrované dopravy Středočeského kraje (IDSK) Pavel Procházka.

Podle něj růst počtu cestujících souvisí s rozvojem výstavby na západ od Prahy a se stále ucpanějšími silnicemi. „Cesta vlakem z Nučic, Rudné, Zbuzan nebo Jinočan do centra Prahy je prostě vlakem v ranní špičce nejrychlejší,“ doplnil Procházka.

Na některých ranních vlacích jezdily dvě Regionovy už teď, nově budou zdvojené všechny vlaky, které přijíždějí na Smíchov mezi 6:30 a 9:00. „Vytipovali jsme spoje, ve kterých se ráno cestovalo na stání, a vedli jsme s ČD jednání o tom, aby byly také posíleny,“ sdělil náměstek ředitele ROPIDu Petr Pšenička.

autor: redakce
Spustit audio