V létě čeká Prahu několik dopravních uzavírek

1. červenec 2016

Nejzásadnější omezení čekají během léta řidiče v Praze na Štěrboholské spojce a ve Spořilovské ulici. V pořadu K věci to potvrdil investiční náměstek pražské Technické správy komunikací Karel Rezek. Na obou silnicích se bude opravovat povrch.

Spořilovskou ulici čekají hned dvě navazující úpravy: „Modernizace, kdy nahrazujeme stávající povrch kvalitnějším, a zajímavá je i aplikace vysokorychlostní váhy. To je věc, která je moderní a která si myslím v Praze chybí. Při normální jízdě se měří váha jednotlivých automobilů,“ vysvětluje Karel Rezek.

Na modernizaci naváže další akce: „Je to pokládka nízkohlučných asfaltů. Víme, že oblast Spořilova je zatížena nadměrnou dopravou, a občané Spořilova si oprávněně stěžují na nadměrnou dopravu a nadměrnou hlukovou zátěž,“ říká náměstek Karel Rezek.

Další opravy čekají Štěrboholskou, a to v oblasti Europarku. Jde o směr do centra i z centra. Obě akce budou navazovat. „Rozsahem, významem i dopadem na dopravu to jsou dvě největší akce pro letošní prázdniny. Pokračuje ještě rekonstrukce Nuselského mostu. Je reálný předpoklad, že ještě letos budou ukončeny práce, které mají dopad na dopravu, pak očekáváme ještě dokončovací práce, třeba demontáže stavebních lávek.“

Jak s Libeňským mostem?

Oprava Libeňského mostu se připravuje už řadu let. Teď se projekt přehodnocuje a prověřuje se, zda most není kulturní památkou. Technická správa komunikací i hlavní město očekává rozhodnutí Ministerstva kultury. „Těžko říct, kdy by se mohl most začít opravovat,“ dodává Karel Rezek.

Spustit audio