Vysočanská estakáda se na začátku října otevře pro autobusy

23. září 2016

Práce na Vysočanské radiále pokračují a silnice se 1. října otevře pro autobusy. V dnešním pořadu K věci to uvedla technická ředitelka společnosti Pražské vodovody a kanalizace Radka Hušková. Silnice je pro veškerou dopravu uzavřená už od druhé půlky července, kdy se tady propadla kanalizace po přívalových deštích.

V říjnu bude zprovozněn jeden jízdní pruh pro autobusy, provoz budou regulovat semafory. „Dá se předpokládat, že v průběhu října by se měly uvolnit i dva pruhy ze tří pro auta, v jednom pruhu by práce nadále pokračovaly,“ řekla Hušková.

Přívalový déšť přišel 26. července a provalil stoku, která je z roku 1964. Navážka z doby výstavby silnice nebyla podle Radky Huškové moc zpevněná, takže voda v kombinaci s nezpevněným podložím udělala své: „Všechno je potřeba důkladně zpevnit a prověřit, nově se bude razit asi 150 metrů kanalizace.“

Podolská vodárna bude zase dodávat vodu

Na konci září se na čtyři dny mimořádně zprovozní Podolská vodárna, která je už několik let odstavená. Stane se tak kvůli opravám přivaděče vody ze Želivky v době od 25. do 28. září. Voda bude samozřejmě vhodná pro pití, možná jen vnímaví jednici ucítí chuťovou odlišnost.

Spustit audio