Jubilant Jaroslav Uhlíř hostem Nočního proudu!

16. září 2015

Skladatel, pianista, humorista a zpěvák v těchto dnech oslavil kulaté sedmdesáté narozeniny. Vy můžete slavit s ním. Jaroslav Uhlíř byl hostem Miloše Skalky ve středečně čtvrtečním nočním proudu.

Uhlířovy melodie mají ve svém zpěvníku – kromě Zdeňka Svěráka a Karla Šípa - mimo jiné i Jitka Molavcová, Hana Zagorová, Václav Neckář a Karel Gott.

S filmovou hudbou začal Jaroslav Uhlíř koketovat v roce 1976 a dnes je v této oblasti renomovaným autorem, připomeňme alespoň snímky Vrchní, prchni (s hitem Severní vítr), Ať žijí duchové, Tři veteráni, Princové jsou na draka, Lotrando a Zubejda nebo Vratné lahve.

V posledních letech se stal Jaroslav Uhlíř atraktivním hostem letních hudebních festivalů, kde vlastní písně zpívá pouze za doprovodu klavíru.

K sedmdesátinám Jaroslava Uhlíře vyšla 11. září dvě profilová alba nazvaná Dětem a dospělým / Dospělým a dětem. Kompilace uchovávají nejen hity a kultovní písně, ale rovněž rarity, které vycházejí vůbec poprvé. Více se dozvíte od hlavního protagonisty těchto disků, jubilanta Jaroslava Uhlíře, který byl hostem Nočního proudu.

Poslechněte si.

autor: Miloš Skalka
Spustit audio