Tibet v Nočním proudu

1. září 2014

Pátečním Nočním proudem Jitky Benešové proplula stálice brněnské rockové scény skupina Tibet. Vznikla na začátku 90. let a záhy si získala renomé jak v klubech u nás, tak i v Evropě. Supportovala například koncerty Def Leppard, Smokie nebo Uriah Heep.

Pro svá zatím poslední koncertní turné si Tibet vybraly jako svého speciálního hosta tuzemské legendární kapely Elán a Citron.

Čtvrté řadové album kapely s názvem Robinsonaut přijali příznivě nejen fanoušci ale i hudební kritici. Stejnojmenný singl, ve kterém hostuje zpěvačka Tereza Černochová, se okamžitě po vydání vyhoupl v žebříčku IFPI na druhé místo mezi nejhranějšími novinkami v českých rádiích.

Letos se Tibet rozhodl vydat jen v elektronické podobě EP Signál. Novými nahrávkami by kapela ráda navázala na úspěšné album Robinsonaut. Vznikaly pod dohledem zkušeného amerického producenta žijícího v Česku Steva Walshe.

Vlastní skladby doplňuje předělávka písně Zrcadlo z repertoáru Karla Černocha.

autor: jib
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.