Vegetariánská paštika
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře restaurace V Kolkovně Martina Faltuse.
Ingredience
- 250 gramů čočky
- 50 gramů ovesných vloček
- strouhanka
- 50 gramů krup
- bobkový list
- majoránka
- 1 prášek do pečiva
- sůl
- 2 vejce
- 1 cibule
- 2 hlavy česneku
- 3 lžíce olej
Postup
Čočku a kroupy společně s bobkovým listem uvaříme do poloměkka. Potom čočku, kroupy, namočené ovesné vločky, cibuli a česnek umeleme na masovém mlýnku, přidáme ostatní přísady, smícháme s olejem a na mírném ohni pečeme v pekáči asi půl hodiny. Studenou paštiku podáváme s celozrnným pečivem.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka